Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti on jälleen kerran iskussa, kun parayleisurheilun arvokilpailuiden aika on.

Berliinin EM-kilpailuissa ensi viikolla T54-luokassa neljä matkaa urakoivan porilaisen viimeistely on sujunut toivotusti ja hän on saanut viritettyä myös starttinsa itseäänkin miellyttävään kuntoon.

– Satanen on taas mallillaan. Harjoituksissa on kulkenut hyvin. Kolme viimeistä treeniä olen urheillut erittäin hyvällä tasolla. Kaikki pitäisi olla kunnossa, Tähti sanoo tyytyväisenä.

Tähti aloittaa tiistaina 200 metrillä, joka kelataan suoraan finaalina. Matka on Tähdelle satasen jälkeen toinen päämatkoista. Ennakkoasetelma on mielenkiintoinen, sillä Euroopan tilastoissa kärkikolmikko mahtuu viiden sadasosan sisään.

Britannian Richard Chiassaro on tilastoykkönen (24,37), Tähti kakkonen (24,40) ja Hollannin Kenny van Weeghel kolmas (24,42). Van Weeghel on ollut viime vuosina matkan selvä eurooppalainen hallitsija.

– Päivän vire ratkaisee. Eilen (torstaina) teimme viimeistelyä kakkosta silmällä pitäen. Tuntuu, että omakin suoritustaso oli vielä noussut siitä, mitä olen tänä kesänä kelannut. Voittoa lähden tietysti tavoittelemaan, kun erot ovat niin pienet, Tähti sanoo luottavaisena.

Hän toivoo matkalta hyvää alkua kisaviikolle, jonka kokee olevan ”ehkä henkisesti helpompi” aloittaa päämatkan sijaan kakkosmatkalta.

– Varma olo on sillekin matkalle, startti on kaiken a ja o. Toinen satanen on tullut tänä vuonna niin paljon kovempaa kuin aiempina vuosina, siihen löytyy luottoa. Todella tiukka kisa tulee.

Berliinin radalla ei ajallisesti hurjastella. Tähti on kilpaillut siellä pari kertaa aiemmin.

– Rata on hidas, siellä ei tulla tekemään kovia aikoja. Olen todella yllättynyt, jos pystyn jollakin matkalla ajallisesti tekemään kesän parhaat ajat. Olen kelannut siellä 200 metriä 26,20, kun ennätykseni on 24,40. Jos joku kelaa alle 25 sekunnin kakkosen, se on aivan älyttömän kova tulos, Tähti sanoo.

Lähde: SUL tiedote