Suomen joukkue osallistui rytmisen voimistelun World Challenge Cupin kovatasoiseen kilpailuun Valko-Venäjän Minskissä.

Joukkueiden 2-ottelussa Suomi sijoittui hienosti sijalle 9. / 25. pistein 35,700.

Erityisesti naru-pallo-ohjelma kulki joukkueelta hyvin ja se saikin ennätyspisteet 18,400, saman pistemäärän kuin viimeisenä finaaliin päässyt Espanja. Tie brake-säännön turvin Espanja kuitenkin pääsi finaaliin.

Vanneohjelmaan oli kesän aikana vaihdettu uusi musiikki ja sekin kulki läpi ilman suuria virheitä, sijoitus oli 10. / 25.

– Meillä oli suorituksissa rauhallinen fiilis ja lisää itseluottamusta tuo se, että onnistuimme tekemään kummatkin suoritukset ilman tiputuksia, kertoi joukkueen kapteeni Emma Rantala.

– Suorituspisteitä haluamme korottaa eli kiinnitämme vielä enemmän huomiota suorituspuhtauteen.

Joukkueiden 2-ottelun voiton vei Italia (44.300), toinen oli Venäjä (43.850) ja kolmas Japani (40.800).

Yksilöiden kilpailussa suomenmestari Rebecca Gergalo (Olarin Voimistelijat) ylsi parhaimpaan suoritukseen pallolla, jossa pisteet olivat 16,200 ja sijoitus 18. / 64.

Pistemäärä oli Gergalon korkein tällä kaudella. Gergalon loppusijoitus neliottelussa oli 20. / 64.

– Eilen onnistuin pallossa ja vanteessa hienosti, tänään ei valitettavasti keila- ja nauhasuoritukset onnistuneet niin hyvin, arvioi Rebecca Gergalo suorituksiaan.

– Tästä jatketaan töitä kohti ensi viikonlopun World Cup-kilpailuja Kazanissa ja tulevia MM-kisoja syyskuussa Bulgariassa.

Yksilöiden kilpailun voiton vei Israelin Linoy Ashram ( 77.800 ), toiseksi tuli Venäjän Alexandra Soldatova (77.650) ja kolmanneksi Valko-Venäjän Katsiaryna Halkina (73.950).

Lähde: Voimisteluliiton tiedote