Suomen rytmisen voimistelun joukkue oli kolmen pallon ja kahden narun ohjelmallaan kahdeksas Kazanissa järjestetyssä kauden viimeisessä World Challenge Cupin finaalissa.

Suomen joukkue, jossa voimistelivat Elisa Liinavuori (Voimistelu-ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara (Elise), Ada Oikari (Elise), Emma Rantala (Elise Järvenpää), Juulia Vainio (Elise) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura), onnistui hyvin ohjelmassaan saaden siitä pisteitä 19,700 eli melkein kokonaisen pisteen verran enemmän kuin eilisessä 2-ottelussa, jossa pistemäärä oli 18,750.

– Finaalissa teimme vielä täsmällisemmin ja rauhallisemmin suorituksemme kuin eilen, jonka takia pisteetkin nousivat eilisestä, kertoi iloinen joukkueen kapteeni Rantala.

Joukkueen kauden päätavoite on kolmen viikon päästä pidettävissä MM-kilpailuissa.

– Tänään meni vielä paremmin kuin eilen ja suoritus oli täsmällisempi. Vielä on pientä korjattavaa uudessa yhteistyöliikkeessä, mutta hyvillä mielin jatkamme MM-valmistautumista, kertoi joukkueen valmentaja Laura Ahonen.

Kolmen pallon ja kahden narun finaalissa voiton vei Venäjä pistein (22,800), toiseksi tuli Italia (22,200) ja kolmanneksi Japani (22,100).

Rytmisen voimistelun MM-kilpailut järjestetään Bulgarian Sofiassa 10.-16.9.2018.

Lähde: Voimisteluliitto