Jacques Léglise Trophy matkustaa Britteihin selvän 15.5 – 9.5 voiton turvin

Finaalipäivän foursome-otteluihin Britteinsaarten joukkue lähti kolmen pisteen johtoasemasta Manner-Eurooppaan nähden. Harmaassa ja osittain sateisessa säässä pelatut ottelut tarjoilivat yleisölle upeita onnistumisia ja jännittäviä loppuratkaisuja.

Saku Tuusa sai kunnian avata päivän pelit yhdessä peliparinsa Daniel Da Costa Rodriguesin kanssa. Ottelu käynnistyi Manner-Euroopan parin osalta vakuuttavasti ja alussa saavutettu johtoasema kasvoi tasaisesti ottelun edetessä. Takaysillä pojat hyödynsivät iskunpaikat terävästi ja ottelu päättyi lopulta jo 14. väylällä tulokseen 6/4.

Aamun foursome pelit päättyivät kokonaisuudessaan tasapisteisiin 1.5-1.5, kun britit voittivat hollantilaisparin 4/3 ja kaksi muuta ottelua päättyi tasatulokseen.

– Pelasimme hyvin joukkueena. Vaihdoimme lyöntijärjestystä niin, että pääsimme hyödyntämään pitkiä lyöntejäni etenkin par5-väylien kakkoslyönneissä, kertasi Tuusa aamun otteluaan.

Iltapäivän single-otteluissa Manner-Eurooppa yritti vielä kiriä kolmeen pisteen takamatkaa umpeen, mutta britit käänsivät pisteet edukseen otteluiden loppupuoliskoilla.

Iltapäivän valopilkku oli Eemil Alajärven 2/0 voitto Connor McKinneysta.

Alajärvi ei pelannut aamulla foursome-ottelua, vaan keskittyi harjoittelemaan. Pelistrategia oli myös hiottu valmiiksi ennen kierroksen alkua.

– Olimme keskustelleet valmentajani kanssa siitä, miten hyödynnän aamupäivän parhaiten. Tein hyviä harjoitteita ja sain pelissä putit uppoamaan, iloitsi eilen puttiensa kanssa tuskaillut Alajärvi.

Kokonaisuudessaan Britteinsaarten joukkue nappasi voitot viidessä single-ottelussa. Manner-Euroopan kiri ei saanut siipiä alleen ja joukkue voitti yhdeksästä ottelusta vain kaksi. Alajärven lisäksi voittopisteen toi Espanjan David Puig 4/3 voitollaan. Kahden ottelun pisteet tasattiin.

– Tiesin myös, että pelikaverini oli pelannut yhden matsin jo aamulla, mikä toi lisärasitusta. Yritin olla terävänä heti alussa, totesi Alajärvi.

Manner-Euroopan joukkueen kapteeni Jeroen Stevens harmitteli lopputulosta, mutta osasi myös kertoa, miksi voitto lipesi lopulta käsistä.

– Briteillä oli muutaman vuoden tappioputken jälkeen enemmän voitonnälkää. He olivat koko kilpailun ajan aggressiivisempia ja halusivat voittoa enemmän, järkeili Stevens.

 

Lauantain foursome-ottelut: Britteinsaaret – Manner-Eurooppa 1.5-1.5

8:00 Barclay Brown & Joseph Pagdin vs. Saku Tuusa & Daniel Da Costa Rodrigues, 6/4
8:10 Conor Gough & Robin Williams vs. Adam Wallin & Loic Ettlin, A/S
8:20 Mark Power & Max Hopkins vs. Jerry Ji & Kiet Van Der Weele, 4/3
8:30 Archie Davies & Connor McKinney vs. Eduard Rousaud Sabate & David Puig, A/S

Lauantain single-ottelut: Britteinsaaret – Manner-Eurooppa 6-3

12:45 Mark Power vs. Adam Wallin, A/S
12:55 Conor Gough vs. Loic Ettlin, 2/1
13:05 Barclay Brown vs. Daniel Da Costa Rodrigues, 2/0
13:15 Robin Williams vs. Kiet Van Der Weele, 2/1
13:25 Max Hopkins vs. Saku Tuusa, 6/4
13:35 Connor McKinney vs. Eemil Alajärvi, 2/0
13:45 Tom McKibbin vs. Jerry Ji, 2/0
13:55 Archie Davies vs. David Puig, 4/3
14:05 Joseph Pagdin vs. Eduard Rousaud Sabate, 4/3

Lopputulos: Britteinsaaret – Manner-Eurooppa 15.5-9.5

Lähde: Golfliitto