Hallitsevalla tuplamestarilla kova paikka kauden alla: ”Meille jäi viime kaudesta kolme pelaajaa!”

© Kuva: CEV
Tekeekö FC Inter VPS:stä selvää? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Yksi kotimaisen palloilun kovimmista nimistä tulee tulevalla kaudella naisten lentopallon Mestaruusliigasta. Hämeenlinnan Lentopallokerhon Suvi Kokkonen oli jo tuplamestaruuteen johtaneella viime kaudella yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja on hyvin sujuneen maajoukkuekesän jäljiltä valmis tavoittelemaan lisää menestystä.

SuomiUrheilu-sivusto jututti Kokkosta kauden alla pidetyssä Mestaruusliigan avaustilaisuudessa.

Millaista on lähteä kauteen liiga- ja cup-mestaruuksien jälkeen?

– Onhan tavoitteena totta kai pelata samanlainen kausi, mutta meillä on aivan eri joukkue ja eri lähtökohdat kuin viime kaudella. Olemme olleet vasta kuukauden yhdessä koko joukkueella, joten tilanne on haasteellinen. Odotan kuitenkin innolla kautta.

Tuleeko roolisi olemaan joukkueessa yhtä suuri kuin viime kaudella?

–  Uskon, että saan paljon vastuuta tällä kaudella. Meillä on nuoria pelaaja ja minäkin olen yksi nuorimmista, mutta kun sain viime kaudella kokemusta, vastuuta ja haasteita, niin uskon, että saan tälläkin kaudella.

Mitä hyvin sujunut maajoukkuekesä antoi sinulle?

– Sain ihan hirveästi kokemuksia ja myös luottoa siihen, että kun oikeasti olen pysynyt maajoukkueessa jo monta vuotta, niin kuulun oikeasti ryhmään. Oli kiva päästä pelaamaan ja kiva pelata varsinkin EM-kisoissa.

”Yhteispeli rakennettava alusta”

Kokkosen alussa mainitsema fakta siitä, että joukkue on aivan eri kuin viime kaudella, pitää todellakin paikkansa. Vaihtuvuus on ollut ”Lentiskerhossa” todella suurta, ja lähtijät olivat kovaa luokkaa: muiden muassa Suomen maajoukkuepelaajat Daniela Öhman, Salla Karhu, Saana Koljonen ja Michaela Madsen vaihtoivat maisemaa, ja päävalmentajan paikalla Luca Chiappini vaihtui maanmies Matteo Pentassugliaan, joka oli viime kaudella joukkueen apuvalmentaja.

Miten suuri vaihtuvuus on vaikuttanut valmistautumiseen?

– Meille jäi kolme pelaajaa! Kaikki ovat tuttuja, mutta luottaminen ja yhteispeli pitää rakentaa alusta asti. Se vie aikaa.

Millainen vaihto oli Chiappinin vaihtuminen Pentassugliaan?

– Hän on erilainen persoona. Luka oli suorasanainen ja halusi, että kaikki menee juuri niin kuin hän haluaa. Matteon systeemit ja strategit peleihin ovat samanlaiset, mutta henkilönä valmentaja muuttui.

Pystyykö naisten liigassa nimeämään vain yhtä suosikkia?

– Sanoisin, että suosikkeja on monta. Liiga on tasainen, ja monissa joukkueissa on nuoria pelaajia, mikä ratkaisee aika paljon. Sanoisin, että LP Viesti ja Pölkky Kuusamo ovat suosikkeja. Meidän lisäksi tietenkin!

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Tekeekö FC Inter VPS:stä selvää? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!