Catmandoo Finnish Junior Tourin yhdeksäs osakilpailu pelattiin Muurame Golfissa 1.-2.9.

Kilpailu oli viimeinen mahdollisuus kerätä pisteitä rankingeihin, joiden perustella pelaajat valitaan ensi viikonloppuna pelattaavaan FJT Finaaliin.

Tytöissä Muurame Golfin osakilpailun voiton nappasi hyvällä finaalipäivän kirillä Matilda Gustafsson (144, +2). Gustafsson pelasi sunnuntaina kierroksensa 70 (-1) lyönnillä, joka on Muurame Golfin naisten uusi kenttäennätys.

Muurame Golfin kenttä olikin Gustafssonin mieleen:

– Tämä on yksi hienoimmista kentistä Suomessa – maisemat ovat upeat, totesi iloinen voittaja.

Finaalipäivän ennätyskierros oli Gustafssonin mukaan hyvien mailavalintojen tulosta.

– Pelasin tänään järkevämmin kuin eilen. En ottanut aina isointa mailaa bägistä avauksiin, summasi Gustafsson.

Toisen sijan nappasi Matilda Svahn (145, +3) samalla yhteistuloksella kolmanneksi sijoittuneen Ada Huhtalan kanssa (145, +3).

Myös pojissa lyötiin uusi kenttäennätys

Finaalipäivänä pelaajat pitivät yleisöä jännityksessä viimeisille väylille asti. Otto Tolvasen ensimmäisenä päivänä hankkima neljän lyönnin johto kaventui finaalikieroksen edetessä, ja lopulta voitto ratkaistiin uusinnassa Tolvasen ja tasatulokseen kirineen Eetu Taivaisen kesken.

Ensimmäisenä kisapäivänä poikien sarjassa hurjaa kyytiä paineli Otto Tolvanen, joka pelasi kierroksensa 64 (-7) lyönnillä. Tulos on niin ikään Muurame Golfin uusi kenttäennätys.

Uusinnassa Tolvanen oli lopulta vahvempi ja voitti kilpailun tuloksella 140 (-2). Toiseksi sijoittui uusinassa tappion kärsinyt Eetu Taivainen (140, -2) ja mitalistitrion täydensi tasaisen varmasti pelannut Dennis Rike tuloksella 142 (par).

– Tiukka kisa, Eetu pisti minut lopussa todella ahtaalle, totesi voittaja heti uusinnan ratkettua.

Uusinnassa avauslyöntinsä out-rajojen ulkopuolelle lyönyt Taivainen totesi pelin olleen selvä jo tiiboksissa.

– Tiesin heti kun draivi lähti, että voitto taisi livetä käsistä, kertasi Taivainen.

Lähde: Golfliitto