Kymmenen eräpalloa ei riittänyt! – Suomi tasatilanteesta Davis Cupin ratkaisupäivään

© Kuva: Getty Images

Suomi ja Egypti ovat avauspäivän jälkeen tasatilanteessa 1-1 tenniksen Davis Cupin Euroopan/Afrikan kakkosryhmän nousukarsintaottelussa Kairossa.

Emil Ruusuvuoren hävisi ottelunsa, mutta Harri Heliövaara toi Suomen tasoihin. I-divisioonaan nousija ratkeaa huomenna.

Ruusuvuoren (ATP-391) ja Mohamed Safwatin (ATP-191) kohtaamisesta osattiin odottaa tasaväkistä. Lopulta kotikentän etu toi voiton egyptiläiselle erin 6-4, 7-6(7). Toisessa erässä Ruusuvuorella oli yhteensä kymmenen eräpalloa tilanteissa 5-4, 6-5 ja tiebreikissa, mutta egyptiläinen selvitti ne.

– Oli tosi tiukka vääntö. Ensimmäisessä erässä oli vähän haasteita palautuksen kanssa, kun totuttelin kenttään ja massapeliin. Koko ajan itse pystyin parantamaan peliä. Sitten oli toinen erä todella lähellä, en tiedä montako eräpalloa siinä oli, mutta aika monta. Olisi ollut kiva päästä kolmanteen erään haastamaan, Ruusuvuori kommentoi otteluaan Tennisliiton tiedotteen mukaan.

Toisessa kaksinpelissä Suomen ykköspelaaja Harri Heliövaara (ATP-330) kohtasi Egyptin kakkospelaajan Karim-Mohamed Maamounin (ATP-373). Ottelu päättyi suomalaiselle erin 6-3, 6-2 ja näin maaottelu on ensimmäisen päivän jälkeen 1-1.

– Ei ollut vastustajalla mitään asiaa syötöissäni yhtä peliä lukuunottamatta. Oli koko ajan sellainen fiilis, että pystyn murtamaan vastustajan kerran tai kaksi kertaa erässä ja niinhän se menikin. Tosi hyvä matsi ja mahtava fiilis, tyytyväinen Heliövaara kommentoi tasoitettuaan maaottelun.

Ottelut jatkuvat huomenna siis tilanteesta 1-1. Huomenna pelit alkavat klo 10:00 paikallista aikaa nelinpelillä, jonka jälkeen ovat vuorossa kaksi kaksinpeliä.

Nelinpeli: Mohamed Safwat (4-peli ATP-445)/Sherif Sabry (4-peli ATP-1075) – Henri Kontinen (4-peli ATP-8)/Patrik Niklas-Salminen (4-peli ATP-265)
KaksinpeliMohamed Safwat – Harri Heliövaara
Kaksinpeli: Karim-Mohamed Maamoun – Emil Ruusuvuori

Lähde: Tennisliitto