MM-kilpailut Venäjän täyttä dominointia – suomalaisilla vaisu päivä

© Kuva: Getty Images

Bulgariassa käynnissä olevissa rytmisen voimistelun MM-kilpailujen neliottelussa suomalaiset eivät yltäneet ottelufinaaliin.

Yksilöiden neliottelussa Olarin Voimistelijoita edustava Rebecca Gergalo sijoittui 34./120. yhteispisteillä 47,725. Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen voimisteli puolestaan sijalle 46./120. pisteillä 46,100.

Maiden välisessä tiimi-kilpailuissa Suomi sijoittui sijalle 19./38. yhteispisteillä 117,525. Tiimikilpailussa Gergalon ja Tikkasen suorituksia täydensi Inessa Rif (Suomalainen Voimisteluseura Espoo) vanne- ja pallo-ohjelmillaan.

Rytmisen voimistelun tiimikilpailun voitto meni Venäjälle pistein 161,175.  Myös jo jaetuista yksilöiden kuudesta MM-mitaleista neljä on mennyt venäläisurheilijoille. Neliottelun karsinnassa Venäjä otti kolmoisvoiton.

MM-kilpailut jatkuvat suomalaisittain lauantaina, jolloin käynnistyy rytmisen voimistelun joukkueiden MM-urakka. Suomen joukkueen pitää olla MM-kilpailuissa 24 parhaan joukkueen joukossa, jotta heidän olympiaunelmansa voi jatkua kohti 2019 MM-kilpailuja.

– Voimistelun taso on noussut todella paljon kaikissa maissa, joten ensi vuodesta ei tule helppo olympiakarsintoja ajatellen. Töitä pitää tehdä, vaikeuksia nostaa ja lisäksi pitää saada suoritukset sujumaan puhtaasti ja ilman pudotuksia, Gergalo sanoo voimisteluliiton tiedotteen mukaan.

Suomen MM-joukkueessa voimistelevat Elisa Liinavuori (Voimistelu-ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara (Elise), Ada Oikari (Elise), Emma Rantala (Elise Järvenpää), Juulia Vainio (Elise) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

Rytmisen voimistelun MM-kilpailujen tuloksia:

Maiden tiimi-kilpailu

1. Venäjä 161,175
2. Bulgaria 150,650
3. Israel 145,350
..
19. Suomi 117,525