Tatuoidut rugbyn pelaajat joutuvat miettimään toden teolla leimojensa näkyvyyttä, kun lajin MM-kisat pelataan ensi vuonna Japanissa.

Japanissa tatuoinnit on pitkään yhdistetty järjestäytyneeseen rikollisuuteen Yakuzaan eli mafiaan. The Telegraphin mukaan rugbypelaajia pyydetäänkin ensi vuoden kisoissa peittämään tatuointinsa liiveillä heidän käydessään kuntosalilla tai uima-altailla.

Turnausjohtaja Alan Gilpin sanoo, ettei asia ole aiheuttanut pelaajien keskuudessa närää ja on siitä jopa hieman yllättynyt.

– Kun nostimme asian esiin joukkueissa noin vuosi sitten, odotimme turhautuneita reaktioita heiltä, mutta sellaisia ei ole ollut lainkaan, Gilpin sanoi Telegraphin mukaan.

– Se on hieno ele itse urheilulle ja rugbypelaajille. He kaikki myös ostavat idean (vesiurheilussa käytetyn) liivin käytöstä altaalla tai salille kunnioittaakseen japanilaista kulttuuria, hän jatkoi.

Tatuoinnit eivät ole aina olleet epäsuosittuja Japanissa. Ne nousivat hämärään valoon 1960-luvulla, kun elokuvissa esiintyi Yakuzan tatuoituja jäseniä.

Yakuza-jengit ovat vaikuttaneet Japanissa vuosikymmenten ajan. Mafiaan uskotaan kuuluvan jopa 60 000 henkilöä.

Lähde: BBC.