Sandra Eriksson urakoi haastavan kauden päätteeksi 5000 ja 1500 metriä. Lajivoiton hän juoksi 5000 metrillä, jossa voiton lisäksi parani roimasti oma ennätys. Ennätys on nyt 15.42,15, kun se ennen perjantaita oli 16.01,72. Uusi ennätys on kaikkien aikojen suomalaisten tilastossa kuudenneksi paras aika.

– Minulla ei ollut oikein itseluottamusta ennen juoksua. On ollut niin paljon ongelmia viime viikkoina, iloisesti yllättynyt Eriksson sanoi.

Purola ja pikaviestimiehet vireessä: ”Uskallan veikata, että juoksullisesti vielä kovempi kuin Berliinissä”

Berliinin EM-kisoissa suomalaisia ilahduttaneet pikaviestimiehet jatkoivat vauhdikasta menoaan myös Ruotsi-ottelussa. Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola kipaisivat maaotteluennätyksen 39,14. Purola ei saanut kaipaamaansa kilpailua, kun Ruotsin viesti jäi kesken.

– Olisi ollut kiva, jos olisi saanut Ruotsista vähän lisäpotkua omaan tekemiseen. Verottaa aikaa, kun ei ole sitä kisaa. Uskallan veikata, että oli juoksullisesti vielä kovempi kuin Berliinissä. Katsoin Oton ja Oskarin vaihdon, se meni tosi paljon päälle. Oma juoksu tuntui taas paremmalta kuin Berliinissä, Purola sanoi hymyillen.

Purola oli hyvässä iskussa myös satasella, sillä hän juoksi kauden parhaansa 10,43.

– Se oli vielä vähän jäykkää, hän kuittasi.

Oululaisen ilta ja maaottelun oma osuus jätti kaikkinensa hyvän mielen. Kauden henkilökohtaiset kilpailut päättyivät lauantaihin.

– Tähän lopetukseen olen erittäin tyytyväinen. SM-viestissä todennäköisesti vielä satanen ja mahdollisesti 400:n viesti vielä, hän sanoi vielä ensi viikonloppuna Mikkelissä odottavista kilpailuista.

Lähde: Urheiluliiton tiedote