Suomen taipale jatkuu tänään lentopallon MM-kilpailuissa – ”Suomalaisia faneja on taas tulossa tuhansia meidän peleihimme”

Lentopallon MM-kilpailut jatkuvat tänään Suomen osalta. Suomi ja Kuuba kohtaavat klo 17.00 Varnassa, Bulgariassa.

Kuuden joukkueen alkulohkosta neljä parasta jatkavat kisojen toiselle kierrokselle, joten käytännössä tarvitaan kaksi otteluvoittoa.

Suomi hävisi avausottelunsa Bulgarialle ja Kuuba Puolalle. Kuuba väläytti ja kaappasi erävoiton hallitsevalta maailmanmestarilta. Vaikka joukkue ei edusta klassista kuubalaista huipputasoa, mikään joukkue ei ota siltä helppoa voittoa.

– Kuuba on todella fyysinen joukkue. Siellä on paljon uusia kavereita ja tuntuu, että se on vielä fyysisempi porukka kuin aiemmin. Välillä heiltä tulee suorituksia, joita harvoin näkee. Ne ovat heidän tunnusmerkkinsä, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Puola vaihtoi Kuubaa vastaan hyvin aloitussyöttöjensä rytmiä ja meidän pitää tehdä samalla tavoin. Kuubalta puolestaan tulee kovaa syöttöä, jotka meidän pitää nostaa.

Suomalaisfaneja on tullut pikkuhiljaa Varnaan ja Kuuba-ottelussa katsomossa nähdään vahva sinivalkoinen väritys.

– On mahtava homma, että suomalaisia faneja on taas tulossa tuhansia meidän peleihimme. Heitä on odotettu ja heistä puhuvat muutkin joukkueet. Me tarvitaan faneja ja on se upeaa, miten he ovat meidän mukanamme, Sammelvuo iloitsee.

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!