Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, hakee ensi viikolla 14.-15.9. nousua I-divisioonaan Egyptin vieraana Kairossa.

Joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen nimesi joukkueeseensa tutut pelaajat: Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen.

Suomi on onnistunut voittamaan Tunisian ja Liettuan tänä vuonna – molemmat ottelut ovat ratkenneet vasta viidensissä otteluissa. Davis Cup -joukkue on siis jo osoittanut sisukkuutensa.

– Kun alkuvuodesta aloitin kapteenin tehtävät, niin sanoin meillä olevan tulevaisuuden joukkue. Paljon nuoruutta ja löytyy myös sopivasti kokemusta. Uskon kaikkien pelaajiemme parhaimpien päivien olevan vielä edessä päin. Meillä on loistava joukkuehenki ja uskon sen olleen avainasemassa vuoden aikaisemmissa tiukoissa voitoissamme, Nieminen kommentoi joukkuettaan.

Nousukarsinnassa vastaan asettuu siis Egypti. Egyptiläiset ovat olleet erittäin vakuuttavia kahdessa aikaisemmassa ottelussaan. He ovat voittaneet kotikentällään Tanskan ja Norjan. Otteluparit ovat ratkenneet heti kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

– Egyptillä on kova ja tasainen joukkue. Tunisialla ja Liettualla oli ykköspelaajina TOP100-pelaaja, mutta kakkospelaajat olivat heikommat. Egyptilläkin on kova ykkönen, mutta myös kakkospelaaja on hyvä. Erittäin tasainen joukkue siis kyseessä.

Kotijoukkueena Egypti sai valita pelipaikan ja -alustan. Paikaksi valikoitui Kairo (El Gezira Sporting Club) ja alustaksi massa. Suomen joukkue matkustaa pelipaikalle hyvissä ajoin valmistautumaan tärkeään otteluun.

– Tuttu valmistautuminen. Luodaan joukkuehenkeä, joka on tosin jo aika valmiiksi luotu. Enemmän totutellaan olosuhteisiin. Siellä tulee olemaan todella kuumaa, todennäköisesti yli 30 astetta, ja alustana on massa. Usein mitä etelämmäksi mennään niin sitä nopeammat ovat massat – massakentät ovat siellä hyvin erilaiset kuin täällä pohjoisessa tai Keski-Euroopassa, Nieminen kertoi.

Nieminen on luottavainen Suomen tulevaisuuden suhteen ja uskoa nousuun löytyy.

– Uskon, että nousemme tästä divisioonasta. Olisi todella mahtavaa jos nousu tapahtuisi jo tänä vuonna, mutta uskon sen tapahtuvan lähitulevaisuudessa kumminkin. Olen erittäin ylpeä joukkueesta ja tähän asti tehdyistä suorituksista. Nyt lähdetään sitten iskemään tämän vuoden viimeiseen koitokseen.

Lähde: Tennisliitto