Alppihiihdon superstara Lindsey Vonn lopettaa uransa kauden päätteeksi: ”Haluan pysyä aktiivisena myös myöhemmällä iällä”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Venäjän ja USAn puolivälierästä!

Alppihiihdon todellisiin supernimiin kuuluva Lindsey Vonn lopettaa uransa. Rinteiden kuningatar jättää kisailun joulukuussa alkavan World Cupin päätteeksi, kertoo NBC.

Pian 34-vuotias kolminkertainen olympiamitalisti haaveilee vielä saavuttansa Ingemar Stenmarkin osakilpailuvoittojen määrässä World Cupissa. Vonn on voittanut yhteensä 82 kisaa, kun taas Stenmarkilla on ennätykselliset 86 voittoa.

– Jos peittoan Ingemar Stenmarkin osakilpailuvoitoissa, se olisi unelmieni täyttymys. Jos en, niin urani saavutukset puhuvat silti puolestaan. Olen kaikkien aikojen menestynein nainen alppilajeissa, neljästi World Cupin kokonaiskilpailun nimiinsä vienyt Vonn sanoo.

Jenkkilaskija perustelee lopettamispäätöstään.

– Fysiikkani kannalta raja on jo ylitetty. Haluan pysyä aktiivisena myös myöhemmällä iällä. On tärkeää miettiä tulevaisuuttaan sen sijaan, että keskittyisi aina vain seuraavana edessä olevaan haasteeseen.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Venäjän ja USAn puolivälierästä!