Suomen tytöt voittivat hienosti mestaruuden Tanskan Ikastissa pelatussa alle 17-vuotiaiden NEVZA:n mestaruusturnauksessa. Suomen pojat tulivat turnauksessa toiseksi.

Suomen tytöt kukistivat loppuottelussa Tanskan 3-1 (16-25, 25-18, 25-14, 27-25).

– Oli hieno voitto, eikä tullut mitenkään helpolla, Suomen valmentaja Pertti Honkanen totesi Lentopalloliiton sivuilla.

– Ensimmäisessä erässä oli pikkaisen ylilatausta, mutta sitten kun tulppa aukesi, niin peli alkoi rullata. Kyllähän tämä meni aika lailla suunnitelmien mukaan ja peli oli joukkueelta vakaa esitys.

Suomen pojilla puolestaan oli hyvän alun jälkeen varsin hankala loppuottelu Norjaa vastaan. Suomi hävisi sen 2-3 (25-7, 25-10, 24-26, 18-25, 13-15).

Suomi vei näytöstyyliin kaksi ensimmäistä erää, mutta Norja nousi kolmannessa erässä taisteluun ja tasoitti 2-2:een.

Ratkaisuerässä Suomi johti parhaimmillaan jo kuudella pisteellä (12-6), mutta Norja nousi vielä takaa ja tasoitti tilanteessa 13-13. Norja otti kaksi viimeistäkin pistettä ja voitti erän 15-13. Norja vei tehokkaalla loppukirillään ottelun seitsemän viimeistä palloa.