Ammattilaiskehässä voittamattomat Tyson Fury ja Deontay Wilder iskevät yhteen WBC-liiton titteliottelussa lauantaina Los Angelesissa. Ottelu on Furyn ensimmäinen iso ottelu hänen päihdeongelmien siivittämän parivuotisen jälkeen.

Suominyrkkeilyn legendoihin kuuluva Amin Asikainen ennakoi ottelun SuomiUrheilulle. Hän povaa Wilderin olevan ottelun ennakkosuosikki.

– Alkuun ajattelin, että Wilder veisi tämän helposti. Sitten aloin ajattelemaan, että hänen pitää saada kuitenkin osumaankin lyöntejään. Fury on taitava nyrkkeilijä. Saa nähdä, saako Wilder pommejaan perille.

– Alussa prosentit olivat 100-0 Wilderille, mutta nyt puntit ovat tasoittuneet ja prosentit ovat minun papereissani 60-40, Asikanen puntaroi.

Furyn valmistautuminen näin isoon otteluun ei ole paras mahdollinen.

– Furylla on kaksi matsia alla, mutta tällainen jättimatsi saattaa tulla liian nopeasti. Hänen olisi ehkä pitänyt saada vielä yksi kovempi vastustaja alle.

Asikainen kertoo, miksi Wilder on ennakkosuosikki.

– Hän on ihan hirveä lyöjä. Hän lyö ihan ihme kulmista ja luisevasti. Kyllä siinä tarvitsisi pyhää voimaa, jos sen alle jäisi, Asikainen naureskelee.

Ex-nyrkkeilijä ei usko, että Fury saisi henkisiä voimavaroja otteluun siviilielämän ongelmistaan.

– Se on lähinnä negatiivinen asia. Uskon, että hänellä on perhosia vatsassa, ja hän miettii, onkohan hän tarpeeksi hyvässä kunnossa.

– Nyrkkeilyssä on kuitenkin kyse kovasta työstä ja säännöllisestä harjoittelusta. Tuollaiset pikku breikit eivät kannata. Se ei tee hyvää, että lihottaa, laihduttaa ja käyttää päihteitä, Asikainen sanoo.

Asikainen pohtii, mikä voisi olla Wilderin kompastuskivi.

– Jos hän turhautuu. Alkuerissä tämä voi tapahtua, jos hän lyö muutaman kerran ohi ja itse imuroi iskuja. Ottelun kulkua on vaikea alkaa kääntämään kesken kaiken.

– Edessä on tosi mielenkiintoinen matsi. Fury slippailee ja lyö inhottavia osumia, mutta laittaisin silti rahat Wilderille.

Ottelu on lähtökodiltaan massiivinen.

Anthony Joshua olisi se viimeinen iso vastus siellä vielä, mutta kyllä tämä on kiva kliimaksi vuoden loppuun.

Asikainen toivoo pienen pohdinnan jälkeen itse Furyn voittoa.

– Olen aina altavastaajan puolella, vaikka en tykkääkään hänen toiminnastaan viime vuosina.

Wilder vs. Fury -ottelu 1. joulukuuta on katsottavissa suorana pay-per-view-lähetyksenä Viaplayssa hintaan 49,99€.

Jesse Happonen