Hämeenlinnan naisten lentopallon Mestarien liigan taival käynnistyy tiistaina Venäjällä, Tataristanin tasavallassa Kazanissa.

Vastus on heti maailman kärkiluokkaa, Venäjän viime kauden hopeajoukkue ja Mestarien liigan kertaalleen voittanutkin Dinamo Kazan.

Kazan voitti Mestarien liigan 2014 osana Venäjänkin lentopallon dominointia vuosina 2010-2015, jolloin se vei viisi perättäistä maan mestaruutta. Tämän jälkeeninkin on menestystä toki tullut: kaksi Venäjän cupmestaruutta ja CEV Cupin voitto 2017.

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia myöntää auliisti joukkueiden erilaiset lähtökohdat maailman kovimpaan seurajoukkueiden kisaan.

– Dinamo Kazan on yksi maailman kovimmista joukkueista, se on tiedossa. Heillä on suurella todennäköisyydellä eri tavoite Mestarien liigassa kuin meillä, Pentassuglia sanoi Lentopalloliitolle.

– Tunnelma joukkueessa on mainio, me tiedämme että tämä on meille upea tilaisuus nostaa tasoamme. Ottelun alku tulee olemaan todella haastava, mutta ottelun etenemisen myötä pääsemme paremmin miettimään vastustajan tekemistä. Yritämme löytää ratkaisut todella kovaa vastustajaa vastaan, todennäköisesti Mestarien liigan historian lohkovaiheen kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja toteaa.

Ottelu pelataan tiistaina Suomen aikaa kello 18 alkaen Kazan Volleyball Centerissä.