Golfin Euroopan kiertueen kolmen kilpailun mittainen finaalisarja käynnistyy torstaina Turkin Belekissä Turkish Airlines Open -kilpailulla. Suomalaisista mukana nähdään Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.

Finaalisarjan kilpailuiden osallistujamäärä on rajoitettu ja palkintopotit poikkeuksellisen suuria. Turkissa jaossa on peräti seitsemän miljoonaa dollaria eli noin 6,15 miljoonaa euroa. Voittaja kuittaa lähes miljoona euroa.

Turkish Airlines -kilpailu pelataan Regnum Carya -kentällä. Kilpailussa ei ole cutia, vaan kaikki kilpailijat pelaavat täydet neljä kierrosta.

– Carya on tosi hyvä kenttä minulle. Se vaatii tarkkaa avauspeliä ja hyvää lyömistä yleensäkin, vuonna 2016 samalla kentällä pelatussa kilpailussa sijalle 31 sijoittunut Korhonen sanoi.

Korhonen on ennen kauden kolmea viimeistä kisaa kiertueen pistelistalla sijalla 40. Euroopan kiertueen huipentavaan Dubain finaaliin selviytyvät mukaan pistelistan 60 parasta. Maailmanlistalla Korhosen sijoitus on 102:s.

Niin Euroopan kiertueen kuin maailmanlistankin sijoituksilla on suuri merkitys ensi vuoden major-kilpailuita ajatellen. Esimerkiksi kauden ensimmäiseen major-kilpailuun, Masters Tournamentiin, pääsevät mukaan vuoden lopussa maailmanlistalla 50 parhaan joukossa olevat pelaajat.

Ainoaan Euroopassa pelattavaan majoriin, British Openiin, selviytyvät Euroopan kiertueen pistelistan 30 parasta pelaajaa.

Korhonen pelaa kaikki kolme finaalisarjan kilpailua. Niiden jälkeen kausi jatkuu vielä Australiassa, jossa pelataan golfin World Cup -kilpailu.

– Tavoite on vetää rennon railakkaasti ja ilman odotuksia kohti kärkeä. Niin sanotusti ilon kautta, muuten tulee pitkät neljä viikkoa. Kroppaa kuunnellen ja sitä hyvin huoltaen, hän suunnittelee.

Korhonen avaa kilpailunsa torstaina kello 10.50 Suomen aikaa. Tapio Pulkkanen pääsee kentälle jo kello 10.20 Suomen aikaa.

Lähde: Korhosen tiedote