Kovassa muutosprosessissa oleva suomalainen kilpagolf sai kaipaamansa tunnustuksen, kun Olympiakomitea julkisti Huippu-urheiluyksikön tehostamistuet vuodelle 2019. Golfliitolle myönnettiin 15 000€ tuki.

Vuosi sitten ilmeet kilpagolfin kannattajilla olivat pettyneet, kun golf jäi uudistetussa tukiprosessissa ilman Olympiakomitean tukirahoja.

– Positiivinen lopputulema vuoden takaisesta päätöksestä oli se, että se antoi meille aiheen tarkastella omia toimintatapojamme. Meillä on ollut hyvää sparrausta ja toimiva keskusteluyhteys Huippu-urheiluyksikön kanssa. Nyt myönnetty tuki on hyvä motivaattori ja pelin avaus, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen toteaa Golfliiton tiedotteessa.

– Toivomme tietysti, että yhteistyömme olisi jatkossa entistäkin tiiviimpää ja jossain vaiheessa sen taloudellinen vaikutus olisi vielä selkeämpi. Se on tietenkin kiinni myös omasta toiminnastamme ja menestyksestämme.

Myönnetty 15 000€ tukisumma kohdistetaan olympiaehdokkaiden valmennuksen asiantuntija- ja tukipalveluihin. Tokio 2020 Olympiaryhmän ensisijainen tavoite on saada olympialaisiin täysi kahden miehen ja kahden naisen edustus.