Savo Volley oli monta pykälää vierasjoukkue VMS Amstetten Niederösterreichia parempi miesten lentopallon Challenge Cupin avausosassa keskiviikkona Kuopiossa.

Suomalaisten voittonumerot itävaltalaisjoukkueesta olivat 33-0 (25-14, 25-19, 25-8).

Savo Volleyn hyökkäysprosentti oli illan aikana peräti 63 (vieraiden 33) ja se jäi tehotilastossa 40 plussalle. Amstettenin plusmiinustilasto oli puolestaan +1.

Andrus Raadik ja Lelu Ojansvu tykittivät laitapelaajina 17 pistettä mieheen ja Aleksi Kaatrsalo teki keskeltä 9/+8 100% hyökkäystehoilla.

– Suunnitelman mukaan mentiin. Syötimme hyvin, ja hyökkäyspelimme oli vahvaa, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen Lentopalloliitolle.

– Vastustaja ei selkeästi saanut tehoja irti itsestään haluamallaan tavalla. Ensimmäiset kaksi erää he kuitenkin saivat pidettyä palloa pelissä vastaanotollaan, vaikka meillä oli muutamia sellaisia syöttöjä, joilla olisi ässäsyöttökin voinut tulla, jatkoi Tuovinen.

Kolmanteen erään ässäsyöttöjä tuli sitten kuusi kappaletta. Yhtä lukuun ottamatta kaikki ässät kirjattiin keskipelaajille: Jukka Lehtonen paukutti neljä ässää, Aleksi Kaatrasalo kolme.

Toinen osaottelu pelataan 4.12. 20:00 Amstettenissa Itävallassa.