Levin maailmancup-viikonloppu huipentui, kun miespujottelijat pääsivät vuorostaan leikkaamaan suksilla Levi G2 Black -rinteessä. Kisahuuma jatkui aurinkoisessa pakkassäässä läpi viikonlopun.

Haastavat olosuhteet rinteessä tekivät toisesta kisapäivästä jännitysnäytelmän, jossa nähtiin yllättäviä ulosajoja jopa kärkimiehissä. Suomen miespujottelijoiden kilpailupäivä päättyi ensimmäiseen kierrokseen pettymyksien saattelemana.

– Lähtiessäni laskuun en kokenut turhaa jännitystä. Alkuun laskuni oli ihan hyvää tekemistä, enkä yliyrittänyt. Sitten tapahtui se virhe. Ei tässä auta mennä kuin eteenpäin, sanoo ensimmäisen maailmancup-starttinsa tehnyt Miikka Mankinen.

Levin maailmancupin voittoon laski Marchel Hirscher, toiseksi sijoittui Norjan Henrik Kristoffersen 0.09 erolla kärkeen ja kolmanneksi ylsi Ruotsin Andre Myhrer, +1.41.

Alppihiihdon maailmancup jatkuu suomalaisittain heti ensi viikolla Kanadan Lake Louisessa, kun vauhtimies Andreas Romar avaa maailmancupkautensa 21.11.- 24.11. Myös suurpujottelija Samu Torsti pääsee vauhtiin marras-joulukuun vaihteessa Beaver Creekissä (USA) 27.11-02.12.

Naisten maajoukkueen kisarupeama jatkuu Ruotsin Funesdalenissa Eurooppa cupin avauksella 30.11- 1.12. Miesten osalta Eurooppa cup avataan Levin maailmancupin jälkeisessä kisahuumassa, marraskuun lopussa 29.-30.11.2018 Levillä.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote