Virtanen päihitti Niklas-Salmisen Talin turnauksessa: ”Hyvältä ja varmalta tuntui peli tänään”

© Kuva: Getty Images

Keskiviikko tarjoili Talin Tenniskeskuksen yleisölle hienon tennispäivän. Suomalaisista Otto Virtanen ja nelinpeliparit Hermanni Tiainen/Ilari Vesanen, Masi Sarpola/Mikko Rouvala sekä Otto Virtanen/Louis Wessels (GER) jatkavat $25,000 Tali Open by Digitalist -turnauksessa.

Keskiviikon kohokohtana Talin Tenniskeskuksella oli Davis Cup -joukkuekavereiden, 21-vuotiaan Patrik Niklas-Salmisen (ATP-435) ja 17-vuotiaan Otto Virtasen (ATP-871), kohtaaminen. Kaksikko ei ollut aiemmin kohdannut toisiaan ammattilaiskentillä.
Niklas-Salmisen ja Virtasen ottelusta muodostui tasaväkinen kahden erän koitos, jossa esiteltiin puolin ja toisin kovia peruslyöntejä sekä erityisesti vahvoja syöttöjä. Tällä kertaa nuorten suomalaisten ottelun vei Virtanen erin 6-3, 7-6. Huomisessa puolivälierässä Virtanen kohtaa ykköseksi sijoitetun belgialaisen Christopher Heymanin (ATP-337).
– Hyvältä ja varmalta tuntui peli tänään. Ei ollut epävarmaa tunnetta kertaakaan ottelun aikana, vaikka ykkössyöttöni ei toiminut toivomallani tavalla. Huomisesta puolivälierävastustajastani en tiedä ennakkoon muuta kuin, että hän on vasenkätinen, kommentoi Virtanen.
– Tiukka ottelu oli tänään. Otto pelasi paremmin kuin minä. Ekassa erässä pelasin yhden huonon syöttövuoron ja se oli siinä. Toiseen paransin peliäni, mutta en saanut tiebreikkia hoidettua, Niklas-Salminen kertoi.
Kolmas kaksinpelissä jatkossa ollut suomalainen Masi Sarpola haastoi kolmanneksi sijoitetun venäläisen Evgenii Tiurnevin (ATP-386) tiukkaan taistoon. Sarpolan oli kuitenkin taivuttava Tiurneville erin 6-3, 4-6, 3-6.
– Hyvä peli oli tänään, pystyin pelaamaan ehjän ottelun. Varsinkin ensimmäiset kaksi erää sujuivat hienosti – tuntui, että ottelu oli hallinnassani. Sitten kaverin fysiikka oli kovempi kuin minun. Kuitenkin hyvältä tuntuu ensimmäinen ATP-pisteeni, kommentoi Sarpola.
Hermanni Tiainen ja Ilari Vesanen jatkoivat hienoja nelinpeliesityksiään. Parivaljakon peli kulkee Talin sisäkentillä erinomaisesti, aivan kuten se kulki viime elokuussa Helsingin ITF-turnauksessa, jossa tuloksena oli uran ensimmäinen finaalipaikka.
Nyt Tiainen/Vesanen etenivät välieriin $25,000 ITF-turnauksessa kukistamalla ykköseksi sijoitetut Vladimir Ivanovin (EST) ja Vasko Mladenovin (BUL) 7-5, 6-2.
– Ollaan kesän jälkeen treenattu vähän enemmän yhdessä ja tulosta alkaa näkyä – meillä toimii yhteispeli tosi hyvin. Olemme syksyn aikana treenanneet noin kerran viikkoon nelinpeliä – harjoituseriä tulee viikoittain. Koitetaan kirkastaa kesäinen finaalitappio, kommentoivat Tiainen/Vesanen.
He kohtaavat välierissä Virtasen ja Louis Wesselsin (GER). Neljänneksi sijoitettu pari eteni välieriin voitolla sveitsiläisparista Patrick Hartmeier/Marc-Andrea Huesler eräluvuin 6-4, 7-5.
Nelinpeli-ilot eivät loppuneet tähän, sillä Sarpola ja Mikko Rouvala tekivät päivän toisen suuryllätyksen voittamalla kolmanneksi sijoitetun duon Skander Mansouri (TUN)/Christian Seraphim (GER) 1-6, 6-3, 10-8. Sarpola/Rouvala kohtaavat välierissä Patrick Mayerin (GER) ja Alexander Vasilenkon (RUS). Rouvalalle välieräpaikan tuoma ATP-piste on uran ensimmäinen.
–  Emme ihan uskoneet tähän – vastustajat ovat jenkkien yliopistotenniksen nelinpelimestareita ja voittaneet myös nelinpelimestaruuksia ITF-tasolla. Olimme häviöllä 1-6 ja vastustajilla breikkipallo – siitä sitten laitoimme all-in. Homma alkoi toimimaan ja yleisöä tuli lehtereille seuraamaan enemmän ja enemmän, mikä toi tarvittavaa lisäbuustia, kommentoivat tyytyväiset Sarpola/Rouvala.
Lähde: Tennisliiton tiedote