Suomen naisten kaksi voittoa Neuchatelin EFT-turnauksessa saivat jatkokseen kylmän kylvyn, kun Ruotsi vei päätösottelun peräti 8-1 ja voitti koko turnauksen.

Suomi oli kyennyt kaatamaan sekä Sveitsin että Tshekin.

Ottelun ensimmäinen puolikas päättyi Ruotsille vain 1-0 Johanna Hultgrenin maalilla, mutta toisen erän toinen puolisko oli suomalaisittain sysimusta.

Ruotsi rankaisi yhdeksässä minuutissa neljästi, kun Emelie Wibron kurotti takatolpalta 2-.0, Anna Wijk kiskaisi kaukaa kahden tolpan kautta kilistellen 3-0 ja Moa Gustafsson ja Stephanie Boberg pöllyttivät yläkulmia Tiltu Siltasen takana.

Päätösjakson aluksi Oona Kauppi onnistui kaventamaan ylivoimalla, mutta kiinni peliin Suomi ei enää tasaviisikoin päässyt.

Yritykset vetää maalivahtia penkille viimeisellä kymmenminuuttisella ja pyörittää kuudella viittä vastaan jäivät nekin miinukselle, kun Ellen Rasmussen juoksi Ruotsin seitsemännen osuman vailla vartijaa värjötelleeseen verkkoon.

Lähde: Salibandy.fi

Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!