Suomi oli neljän maan turnauksen avausottelussa tyly isännille noustuaan 4-1 tappioasemasta 4-5 (2-0) voittoon Ruotsista.

Ruotsin erikoistilanteet olivat tänään vaarallisia. Ruotsi teki ottelussa kaikki maalinsa erikoistilanteista. Kaksi kulmasta ja kaksi rangaistuslyönnistä.

– Suomi oli koko ottelun ajan hyvin pelissä mukana. Tarvitsemme todella paljon varmuutta omiin hyökkäyksiin. Tänään olimme huolimattomia maalintekopaikoissamme, kertasi valmentajakaksikko Antti Parviainenja Ari Holopainen ottelun jälkeen Jääpalloliitolle.

– Maalissa Kimmo Kyllönen oli tänään erittäin hyvä. Eemil Fedorov oli pitelemätön kaaren sisällä ja palkintona tänään kaksi maalia. Myös kolmas maali oli ottelun lopussa lähellä, mutta Ruotsin maalivahdin upea torjunta pilasi Emilin hattutempun, valmentajat jatkoivat tiedotteessa.

Suomen muista maaleista vastasivat tänään Eetu Peuhkuri ja Tuomas Määttä sekä aivan ottelun lopussa voittomaalin kulmasta laukonut Jimi Heinonen. Samuli Helavuori oli totuttuun tapaan Suomen avainpelaajia.

Suomi kohtaa tänään paikallista aikaa kello 13.00 alkavassa ottelussa Norjan.