Suomi on neljännen kerran salibandyn miesten maailmanmestari lyötyään MM-finaalissa Prahan O2 Areenalla Ruotsin 6-3. Finaalia seurasi uusi lajin yhden ottelun ennätysyleisö 16 276 katsojaa.

Suomi siirtyi johtoon ilman, että oli onnistunut rakentamaan vielä yhtään kunnon maalipaikkaan. Juha Kivilehto liidätti pallon pienestä kulmasta kohti Ruotsin maalia, ja Johan Rehn onnistui pomputtamaan sen sisään.

Toinenkin erä alkoi suomalaisittain hienosti, kun Peter Kotilainen sivalsi Ville Lastikan pitkästä poikkisyötöstä lukemiksi 2-0. Suomelle vihelletty kahden minuutin jäähy kuitenkin kostautui, kun Ruotsi ja sen ykköspyssy Alexander Galante Carlström tarvitsivat vain viisi sekuntia kavennusmaaliin.

Kolmannessa erässä Alexander Rudd ryösti keskiviivalla pallon Lauri Stenforsilta ja yllätti Eero Kososen etukulmasta. Kivilehto teki edellisen MM-maalinsa vuoden 2010 välierässä, mutta äityi nyt iskemään finaalissa jo toisen ja tilanteeksi 3-2. Liki keskiviivalta lähtenyt Kotilaisen laukaus painui Ruotsin maalin alakulmaan ja tilanteeksi 4-2.

Suomen viidennen maalin heläytti aivan oikeaan yläkulmaan kapteeni Nico Salo. Rudd kavensi eron vielä kahteen rangaistuslaukauksesta, mutta Sami Johansson siirsi loppulukemiksi tyhjiin 6-3.

Kaikkiaan Prahan MM-turnausta seurasi paikan päällä 181 518 katsojaa, mikä on sekin uusi kisaennätys.

Lähde: Salibandyliitto