Yhdistetyn mäkikisa peruttiin lauantaina sääolojen vuoksi, kun kaksi hyppääjää – Saksan Eric Frenzel ja Norjan Jarl Magnus Riiber – oli enää mäkitornissa jäljellä.

Tuomariston päätöksen myötä hiihtoladulle lähdettiin perjantain varakilpailun tulosten perusteella. Tämä tarkoitti sitä, että Ilkka Herola lähti ladulle vasta 32:ntena. Lauantaina kesken jääneessä mäkikisassa suomalainen oli mukana kärkitaistelussa, eli hän oli tuomariston päätöksen yksi suurimmista kärsijöistä.

Suomen päävalmentaja Petter Kukkonen raivostui tuomariston toimintaan, joka selvästi suosi maailmancupin kärkimiehiä.

– Käsittämätön ratkaisu, enkä voi sitä missään nimessä hyväksyä. Ymmärrän hyvin, että keli oli haastava ja tuuli vaihteli, mutta se vaihteli jo koekierroksella ja koko kilpailun ajan, Kukkonen kommentoi Yle Urheilulle.

– Sitä on vaikeaa sanoa, tuliko päätös tänään poliittisen vallan seurauksena vai ei. tänään sellainen päätös vai ei. Mutta kyllä se vähän haiskahtaa siltä, että tänään haluttiin parhaat miehet kärkeen, eikä sopinut, että Herolan Ilkka ja Alessandro Pittin olisivat taistelleet voitosta, Kukkonen sadatteli.

Lopputuloksissa Herola oli lopulta 15:s.

Lähde: Yle