Vuoden 2019 ensimmäinen beach volleyn FIVB:n World Tourin turnaus pelataan loppuviikon aikana Hollannissa. Haagin neljän tähden halliturnauksessa on mukana myös kolme suomalaisparia.

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren hakevat viime vuoden tavoin paikkaa keskiviikkona alkavista karsinnoista 32 parin pääsarjaan

– Odottavaisin mielin lähdetään turnaukseen. Edellisestä virallisesta pelistä onkin jo tovi. Syksy on parsittu paikkoja kasaan ja treenattu hyvin. Tavoitteenamme on mennä karsinnasta pääsarjaan ja lähteä sitten miettimään uusia tavoitteita, Nurminen kertoo.

Nurminen ja Siren on sijoitettu rankingin perusteella 32 parin karsinnoissa kahdeksanneksi. Pääsarjapaikka vaatii kahden karsintapelin voittamista.

Hollannin turnaus jatkaa viime vuoden syyskuussa alkanutta tietä kohti vuoden 2020 Tokion olympialaisia. Molemmat naisparimme, Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen ja Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen, aloittavat pelinsä torstaina suoraan pääsarjassa – rankingsijoitukset ennen karsintoja 11:s ja 14:s.

– Kiva aloittaa vuosi 2019 turnauksella Haagissa. Pari päivää on treenattu kovien joukkueiden kanssa ja torstaina päästään tositoimiin. Meillä on hyvä treenijakso alla Suomessa, toivottavasti saamme siirrettyä treenien hyvän vireen myös pelikentälle, Parkkinen sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Haagin turnauksen molemmissa sarjoissa jaetaan 150 000 dollarin palkintopotti, josta voittajaparit kuittaavat 20 000.