Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet puolivälieriin Australian avoimissa. Kolmannella kierroksella kukistui moldovalainen Radu Albot ja tunisialainen Malek Jaziri 7-6(5), 6-4.

Ensimmäisen erän alkuun nähtiin kaksi murtoa. Ensin Albot/Jaziri mursivat Kontisen syötön siirtyen 2-1 johtoon, mutta heti perään Kontinen/Peers ottivat vastamurron Albotin syöttäessä. Tämän jälkeen mentiin tasatahtia tilanteeseen 5-4, jolloin Kontinen/Peers pääsivät yrittämään Jazirin syötössä kertaalleen erävoittoa – tunisialaisen hyvät syötöt kuitenkin tasoittivat tilanteen. Vuoristoratamainen avauserä sai jatkoa, kun parit mursivat toistensa syötöt vielä kertaalleen ja edettiin tiebreikkiin. Erän veivät lopulta nimiinsä Kontinen/Peers voittamalla tiebreikin 7-5.

Toiseen erään asteli rentoutuneempi suomalais-australialaispari ja heti erän alkuun he ottivat tärkeän murron. Kontinen ja Peers karkasivat jo 5-1 johtoon, mutta Albot/Jaziri heräsivät vielä kertaalleen taisteluun. Lopulta kuitenkin Peersin syöttövuoro toi helpotuksen ja paikan puolivälieriin eräluvuin 7-6(5), 6-4.

– Vielä on muutamia askeleita otettavana mestaruuteen. Menemme ottelu kerrallaan, mutta olisihan se hienoa voittaa uudelleen täällä, kertoi Kontinen kenttähaastattelussa.

Puolivälierässä vuoden 2017 mestarit kohtaavat voittajat ottelusta [3] Jamie Murray (GBR)/Bruno Soares (BRA) – Nikola Mektic (CRO)/Kevin Krawietz (GER). Vastustaja selviää maanantaina. Viime vuonna Kontinen/Peers putosivat Australiassa toisella kierroksella, joten tämän vuotuinen turnaus on jo nyt edennyt huomattavasti paremmin. Tulos sivuaa myös parin viime kauden parasta Grand Slam -tulosta.

Lähde: Tennisliitto