Maurice Manificat hiihti maailmancupin osakilpailun voittoon Ulricehamnissa paraatimatkallaan 15 kilometrin vapaalla. Tiukan kilpailun toiseksi tuli +1.1 sekunnin erolla voittajaan Norjan Simen Hegstad Krueger. Kolmanneksi tänään hiihti Didrik Tönseth +8.7 sekuntia kärjelle jääneenä. Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena kilpailussa 6:s, +20.1 sekuntia päivän voittajasta jääneenä.

– Hyvä, ehjä vapaan kilpailu. Suunnitelmien mukaan meni, tiesi että Manificat kerkee jonkin verran aikasemmin mennä omalle toiselle kierrokselleen. Alun yritin hiihtää mahdollisimman nopeasti kiinni ja alku olikin räväkkä ja oltiin väliajoissa ihan peleissä mukana. Kun saa hiihtää voittajan kanssa niin ei se ainakaan vaikeuta hommaa, kyllä siitä hyötyä oli. Viimeiselle kierrokselle lähdin vähän turhankin räväkästi ja tuli pieni puutuminen siinä välillä. Loppu tuli kuitenkin ihan mukavasti. Huomenna sitten viestissä yritetään laittaa kapuloita rattaisiin, Niskanen kertoi.

Lari Lehtonen otti tänään viimeisen tarjolla olleen maailmancupin pisteen ollen kilpailun 30:s.

– Kauden ehjin veto, mutta vauhti ei tänään riittänyt parempaan. Pienin askelin, parempaa koko ajan verrattuna alkukauden edesottamuksiin. Parempaa kuitenkin odotan itseltäni. Alkuvauhti ei ollut riittävä ja Kruegerin vauhdissa ois pitäny kestää vika kierros loppuun, niin sijoitukset ois noussu paljon. Kisahan oli kokonaisuudessaan tiukka ja erot olivat ”pieniä”.

Matti Heikkinen oli tyytyväinen päivän kilpailuun ja näki että parempaan suuntaan ollaan menossa.

– Päivän kilpailu oli tasapainoinen. Tuloksen perusteella voi sanoa, että käänne parempaan on tapahtunut. Jatkossa vauhtia ja sijoituksia parannetaan hiihtämällä lisää kilpaa, sijalle 28 hiihtänyt konkari kommentoi.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote