Kaisa Mäkäräisen tasaiset otteet jatkuivat Anterselvan maailmancupissa sunnuntaina. Pikakilpailun kakkossijan ja takaa-ajon seitsemännen sijan lisäksi, Mäkäräinen sijoittui yhteislähtökilpailussa kuudenneksi.

Mäkäräinen oli mukana kärkikamppailussa koko kilpailun ajan. Makuut hän selvitti puhtaasti ja johti kilpailua vielä ennen pystypaikkoja. Molemmilta pystypaikoilta tuli yksi sakkokierros, ja ero kilpailun voittaneeseen Saksan Laura Dahlmeieriin oli maalissa lopulta 33 sekuntia.

– Hyvä kisa, hyvä kokonaisuus. En halua harmitella pystyn sakkoja, vaan keskittyä mielummin siihen, että makuut toimi tosi hyvin ja olin kärjen tuntumassa loppuun asti. Oli mukava kisata, vaikka koko tammikuu ja tämä viikko painaakin, ja korkealla ei koskaan tunnu kovin tuoreelta meno, hän sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkäräinen kärsi torstain pikakilpailun jälkeen vatsataudista, joka on jyllännyt Suomen hotellissa.

– Sain eilen tankattua kisan jälkeen, kun pahin uupumus oli ohi, ja tänään oli kyllä vahvempi olo kuin eilen sen tyhjennyksen jälkeen. Ihan en loppuun saakka jaksanut silti puristaa, ja se loppukiritappio Dorolle vähän harmittaa, vaikka hiihdinhän minä sitä aika paljon kiinni sen kierroksen aikana.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu 7. helmikuuta Kanadassa.