Otto Virtanen, 17, aloitti vuotensa upealla tavalla. Virtanen ja australialainen Rinky Hijikata, 17, voittivat nelinpelin 1. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa Australian Traralgonissa.
Ykköseksi sijoitetut Virtanen/Hijikata löysivät nopeasti yhteisen sävelen samalla puolella verkkoa. Loppuotteluun pari eteni neljällä voitolla. Puolivälierässä pari voitti kaksikon Lilian Marmousez (FRA)/Eliot Spizzirri (USA) 7-6, 6-3 ja välierässä seitsemmänneksi sijoitetut Liam Draxl(CAN/Zane Khan (USA) tiukassa kolmieräisessä 6-7, 6-4, 10-5.
Loppuottelussa vastaan asettuivat turnauksen kaksinpelin voittanut tsekkiläinen Jiri Lehecka ja puolalainen Wojciech Marek. Virtanen/Hijikata avasivat ottelun lähes täydellisesti iskien tulostaululle nopeasti 6-0 lukemat. Toisen erän alkuun Lehecka/Marek pääsivät otteluun mukaan ja siirtyivätkin 3-0 johtoon. Suomalais-australialaisparia tämä ei hetkauttanut, vaan he ottivat jälleen kuusi peliä putkeen ja näin koko ottelun 6-0, 6-3.
– Todella hyvä peli meidän osalta. Ensimmäinen erä oli virheetön. Toisen erän alussa vastustajat pelasivat hyvin, mutta ei annettu sen häiritä, kommentoi Virtanen loppuottelua.
Virtanen pelaa seuraavaksi Australian avointen poikien kaksinpelissä ja nelinpelissä yhdessä Hijikatan kanssa. Kaksinpelissä Virtanen on kolmanneksi sijoitettu. Poikien sarjat alkavat lauantaina 19.1.
– Hyvä tuntuma on tällä hetkellä. Melbournessa on kuulemma hieman erilaiset olosuhteet, joten niihin lähden totuttautumaan.
Lähde: Tennisliiton tiedote