Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila avasi hallikauden ylittämällä kotihallissaan Euroopan hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan 190. Voittotulos on Junnilan halliennätys ja jää vain sentin Linda Sandblomin nimissä olevassa sisäratojen Suomen ennätyksestä.

Junnila, 20, ylitti Pirkkahallissa 190 ensimmäisellään ja yritti sitten kolmesti Suomen ennätyskorkeudesta 194. Yrityksistä kaksi ensimmäistä oli varsin hyviä.

– Vauhti oli niissäkin yrityksissä hyvä. Olisi vaan pitänyt antaa hypyn nousta rauhassa ennen kuin lähden tekemään ylitystä, Junnila sanoi.

Junnila ylitti viime kesänä ulkoradoilla 192 ja edusti Suomea EM-kilpailuissa. Valmentajansa Jouko Kilven johdolla syksyn ja talven harjoittelu on sujunut ongelmitta, tekniikka on kehittynyt ja voimaa on tullut lisää. Ominaisuudet ovat muutenkin parantuneet.

Ennen kilpailua Junnilalla ei ollut suuria odotuksia kauden avaukselle.

– Ennen kisaa en halua ajatella, mitä hyppään. Tärkeintä on, että tuntuu hyvältä ja mukavalta, ja nyt tuntui siltä, Junnila sanoi.

Junnilan mukaan syyskauden harjoittelun onnistuminen tuntuu hypyssä.

– Hyppyharjoituksissa hypätään harvoin korkealta, vaan keskitytään tekniikkaan. Mutta kyllä sen huomasi, että hyppääminen on mennyt eteenpäin ja se on varmempaa, Junnila sanoi.

– Nyt hypyssä oli yksinkertainen taktiikka: rauhallinen alku, josta tiivistetään ja pysytään juoksussa hyvin kaarella.

Junnila kilpailee vielä Ranskassa ja Saksassa ennen helmikuisia Suomen hallimestaruuskilpailuita Kuopiossa.

– Seuraavissa kilpailuissa ei tarvitse hypätä yksin, mikä on hyvä. Olen kuitenkin ennen muuta kilpailija, Junnila viittasi siihen, että hyvä kilpailu tuo oman lisänsä hyppyyn.

Lähde: Urheiluliiton tiedote