Siperialaiset liian kovia Tampereella – Suomalaispelaaja kentän parhaimmistoa

© Kuva: Juha Tamminen

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän Superliigan kakkosena oleva kuzbass Kemerovo osoittautui liian kovaksi vastustajaksi Ford Store Levoranta Sastamalalle (ValePa Sastamala Tampere) miesten lentopallon CEV Cupin puolivälierien avausosassa keskiviikkona.

Siperialaisryhmä löi Kauppi Sport Centerin taululle ja historiankirjoihin lukemat 0-3 (17-25, 20-25, 24-26). Yleisöä pelissä oli komeat 2468.

Toinen osaottelu pelataan Siperiassa 13.2. kello 14.00 Suomen aikaa viiden tunnin aikaeron myötä. Toiseksi korkeimman Eurocupin CEV Cupin välieräjoukkue ratkeaa otteluparista sarjapisteiden perusteella eli FSL:n pitäisi jatkopaikkaan voittaa Kemerovossa vähintään 3-1 ja sen perään vielä kukistaa isännät jatkoerässä.

Venäläisjoukkueen fyysinen ylivoima näkyi verkolla, sillä vastaanottopelissä kotijoukkue oli jopa vieraita parempi. Vieraiden tehokkaammaksi nousi 15/+8 tehnyt yleispelaaja Yaroslav Podlesnykh. Parhaan palkittiin passari Igor Kobzar. Myös libero Lauri Kerminen oli ehdottomasti kentän parhaimmistoa.

Kotijoukkueen hakkuri Urpo Sivula (15/+9) oli erinomaisella pelipäällä. Vastaanottopuolen hoiteli puolestaan erittäin tyylikkäästi kolmikko SundbergSuihkonenAlan.

Radovan Gacic, FSL:n päävalmentaja:

– Kemerovo on kova joukkue. Yritimme valmistautua parhaamme mukaan ja teimme parhaamme, mutta joukkueen fyysisyys on korkealla tasolla. Kemerovo oli tänään parempi joukkue. Pystyimme tuomaan hyvän energian kentälle lauantaisen cupin voiton jälkeen. Vastaanottomme pysyi hyvällä tasolla. Nyt valmistaudumme seuraavaan otteluun, joka pelataan lauantaina täällä Kaupissa.

Tuomas Sammelvuo, Kuzbassin päävalmentaja:

– Tilanne oli tavallaan haastava, kun on paljon tuttuja itsellä ja kaikki haluavat moikata, mikä on hieno asia, mutta on vaikeaa itselle keskittyä peliin. Mutta kun peli alkaa niin pystytään keskittymään vain omaan peliin. Hienoa, että suomalainen joukkue on pelaamassa pääsystä puolivälieriin, voidaan olla ylpeitä suomalaisen lentopallon puolesta. Valmistauduimme hyvin otteluun ja olen kiitollinen pelaajille, että pystyimme pitämään fokuksen pelkästään tässä pelissä. Meillä on 8 ihmistä valmennustiimissä ja teema on, että seura on tärkeämpi kuin henkilö itse. Tässä ei ole aikaa miettiä mitään, koska pelitahti on kova.

Ford Store Levoranta – Kuzbass Kemerovo
FSL: Sivula 15/+9, Sundberg 10/+2, Suihkonen 7/+6
Kuzbass: Podlessnykh 15/+8, Polataev 13/+9, Karpukhov 11/+4

Lähde: Lentopalloliitto