Suomalainen seiväshyppääjä oli lähellä ylittää ennätyksensä

© Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää voitti Pajulahti-hallissa seiväshypyn talvikarnevaalien pääkilpailun ylitettyään 545. Hän oli erittäin lähellä ylittää ennätyksensä 556. Kujanpään voittotulos on alkukauden kotimainen kärkinoteeraus.

Kujanpään mukaan ennätyksen nostaminen talven aikana 565:een, joka on maaliskuisten Glasgow´n EM-hallien tulosraja, on täysin mahdollista.

– Juoksu tulee nyt hyvin, mutta maastalähdössä on vielä parannettavaa. Siksi törmäys seipääseen ei ollut paras mahdollinen, ja se vaikuttaa heilahdukseen, Kujanpää sanoi.

Kujanpää ylitti 545 kolmannellaan. Kolmesta yrityksestä korkeudesta 556 ensimmäinen oli lähellä onnistua, eivätkä huonoja olleet kaksi muutakaan.

– Ensimmäinen yritys oli hyvä ja viimeisessäkin oli hyvin energiaa, mutta se meni hieman läpi, Kujanpää viittasi siihen, että hyppyyn olisi voinut vaihtaa jäykemmän seipään.

Someron Esan Tommi Holttinen oli toinen sivuttuaan kauden parastaan 525.

Esbo IF:n Saga Andersson voitti naisten kilpailun ylitettyään 415. Kilpailun voiton ratkettua hän yritti kolmesti korkeudesta 430. Yrityksistä viimeinen oli erittäin lähellä onnistua.

– Juoksu tuli hyvin ja hypyn rytmi oli hyvä, mutta ajattelin hypätessä liikaa tekniikkaa, Andersson kertaili yrityksiään korkeudesta 430.

Lähde: Urheiluliiton tiedote