Anastasia Kulikovan, 18, vuoden avausturnaus toi hienosti finaalipaikan Saksassa. Lisäksi Oona Orpana, 18, ylsi välieriin Egyptissä.
Kulikova oli vahvassa vireessä Saksassa käydyssä $15,000 ITF World Tennis Tour -kilpailussa. Kolmanneksi sijoitettu Kulikova (WTA-535) eteni neljällä voitolla loppuotteluun, jossa kohtasi ykköseksi sijoitetun romanialaisen Laura-Ioana Andrein (WTA-416).
Loppuottelussa molemmat pelasivat hyvin, mutta suomalaisittain oli tällä kertaa tyytyminen toiseen sijaan. Andrei voitti ottelun eräluvuin 6-3, 6-1.
– Pelasin hyvää tennistä, mutta vastustaja oli vain parempi. Yritin kaikkea, mutta hän pelasi liian hyvin ja ansaitsi voittonsa, kertoi Kulikova.
Orpana pelasi saman arvoisessa turnauksessa Egyptissä. Orpanan (ITF-107, ei WTA-rankingia) vuoden avauskilpailu toi semifinaalipaikan. Välierässä kahdeksanneksi sijoitettu suomalainen taipui toiseksi sijoitetulle sveitsiläiselle Simona Waltertille (WTA-583) 2-6,2-6. Orpana pelaa tulevallakin viikolla Egyptissä.
Lähde: Tennisliiton tiedote