Nuorten MM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona 22-vuotiaiden viesteillä. Suomi sijoittui nelikolla Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Otto Invenius ja Tuukka Invenius miesten viestissä seitsemänneksi. Kilpailussa käytiin mitalisijoista tiukka loppukirikamppailu, jonka vei nimiinsä Venäjä. Suomi jäi kärjestä vajaat kaksi minuuttia.

– Hyvä viesti ja hyvä kisa meiltä tänään. Keulassakin oltiin kisassa, mutta ei ihan riittänyt loppuun asti. Hyvä hiihtopäivä oli kaikilla ja huolto onnistui taas hyvin. Voitettiin muun muassa Norja kokonaishiihtoajoissa. Minun mielestä hyvää tekemistä tänään kaikilta, Ranta summasi kilpailun.

Aloittajana hiihtänyt Ranta selvitti avausosuuden kahdella varapatruunalla ja saapui vaihtoon viidentenä 19 sekuntia kärjestä.

– Oma avausosuus sujui suunnitelmien mukaan. Ekalla kierroksella koitin välttää vain turhia kolareita, kun lähtönumerohan ei ollut ihan paras mahdollinen. Makuu onnistui tosi hyvin, 19 sekuntia ja nolla-ammunta, niin siinä noustiin heti kolmen kärkeen. Pysty onnistui kahdella varalla, sekin oli kohtuu nopea, vaikka varat joutui käyttämään. Hyvä oma osuus.

Toisella osuudella Tuomas Harjula käytti vain yhden varapatruunan ja saapui vaihtoon neljäntenä 16 sekuntia kärjen jälkeen.

– Hyvä suoritus tänään. Ammunta oli omalla tasolla, kun vain yksi varapatruuna pystyltä. Ladullakin oli hyvää taistelua, että sain pidettyä meidät ihan siinä kärjen tuntumassa vikalla lenkillä.

Kolmannella osuudella vielä 19-vuotiaiden sarjaan mahtuva Otto Invenius piti sakkokierroksesta huolimatta Suomen neljäntenä. Vaihdossa ero kärkeen oli 39,7 sekuntia.

– Pojat vetivät ekat osuudet tosi hyvin ja siinä oli mukava lähteä kolmannelle osuudelle mitalitaistoon. Makuuammunnan jälkeen pääsin toisena liikkeelle ja kirin Saksan ohi ekassa ylämäessä. Siinä tuli ihan uskomaton fiilis, että minähän johdan MM-kisoja, Invenius iloitsi.

– Tulin sitten keulassa pystyammuntaan ja asento oli huono, enkä saanut sitä korjattua, joten sakkoringillehän sitä oli lähdettävä. Koko joukkueelta vahva suoritus ja mitalinnälkä kasvoi entisestään.

Ankkuriosuudella Tuukka Invenius selvitti makuun ilman varapatruunoita, mutta joutui pystypaikan jälkeen kahdelle sakkokierrokselle.

– Pojat vetivät tosi hyvin tänään. Oma hiihto oli tänään hyvää, mutta aivan se viimeisin puristus sieltä vielä puuttuu. Makuu meni hyvin, mutta pystyssä kaikki laukaukset menivät oikealta ohitse ja siinä sitten neljäs sija karkasi. Pettynyt olen omaan suoritukseen tänään.

Lähde: Ampumahiihtoliitto