Jyrki Nurminen ja Santeri Siren ottivat myöhään keskiviikkoiltana askeleen kohti pääsarjaa Hollannin Haagissa pelattavassa beach volleyn FIVB:n World Tourin neljän tähden turnauksessa.

Karsintojen ensimmäisellä kierroksella Nurminen ja Siren (ranking 8) kukistivat isäntämaan parin Matthew Immers / Sven Vismans (25) pistein 21-14, 21-19. Torstai-iltapäivän pelissä vastaan asettuu brasilialaiskaksikko Marcio Ley / Vinicius Freitas (24). Panoksena tuolloin on paikka 32 joukkueen pääsarjaan.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen sekä Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen aloittavat turnauksen torstaina suoraan 32 joukkueen pääsarjassa. Lohkon avauspelissä Lahti-Liukkonen ja Parkkinen (rankingin 12:s) kohtaavat japanilaisparin Akiko Hasegawa / Azusa Futami (21). Lehtosen ja Ahtiaisen (15) vastustaja on norjalaiskaksikko Ingrid Lunde / Oda Ulveseth (18).

– Muutaman päivän totuttelu uudessa hallissa sujuu päivä päivältä paremmin. Omassa syötössä on vielä hieman hakemista. Tässä turnauksessa on isossa roolissa syöttö ja vastaanottopelaaminen. Huippua päästä pitkästä aikaa pelaamaan, Lehtonen tunnelmoi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote