Suomen miehet olympiakarsintoihin Kiinaan – Tässä lohkon muut maat

Lehtonen jatkaa LEKA Volleyssä
© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen Lentopalloliitto FIVB on julkistanut elokuussa pelattavien miesten ja naisten olympiakarsintojen järjestäjämaat. Suomen miehet pelaavat Kiinassa järjestettävässä olympiakarsintaturnauksessa.

Kiinan ja Suomen lisäksi samassa F-lohkossa pelaavat Argentiina ja Kanada. Lohkon voittaja selviytyy Tokion olympialaisiin 2020.

Miesten olympiakarsintaturnaukset pelataan 9.-11. elokuuta. Samanaikaisesti pelataan kuusi neljän joukkueen karsintaturnausta, joiden voittajat selviytyvät olympialaisiin.

Karsintalohkot (isäntämaa ensiksi mainittuna):

Lohko A: Bulgaria, Brasilia, Egypti, Puerto Rico.
Lohko B: Hollanti, USA, Belgia, Etelä-Korea.
Lohko C: Italia, Serbia, Australia, Kamerun.
Lohko D: Puola, Ranska, Slovenia, Tunisia.
Lohko E: Venäjä, Iran, Kuuba, Meksiko.
Lohko F: Kiina, Kanada, Argentiina, Suomi

Tokion olympiakarsintojen toinen vaihe on maanosakohtainen. Jokaisen viiden maanosan karsintojen voittaja saa olympiapaikan.

Euroopan Lentopalloliitto CEV on päättänyt, että Euroopan karsinnat pelataan samalla tavalla kuin vuoden 2016 olympialaisiin karsittaessa. Vuoden 2020 tammikuussa pelataan kahdeksan joukkueen turnaus, johon pääsee kahdeksan Euroopan rankingin parasta maata, jotka eivät ole vielä selviytyneet Tokioon. Suomi on tällä hetkellä Euroopan rankingissa sijalla 11.

Tokion olympialaiset järjestetään 24.7.-9.8.2020. Olympialaisten lentopalloturnaukseen pääsee 12 maata, joista yksi on isäntämaa Japani. Muut 11 maata tulevat karsintojen kautta.

Lähde: Suomen Lentopalloliiton tiedote