Täysi tupa eli 2500 katsojaa on tulossa Mikkelin Saimaa Stadiumille jännittämään Suomen miesten lentopallomaajoukkueen ratkaisevaa EM-karsintaottelua sunnuntaina.

– Valmistautuminen tähän yhteen otteluun on varsin lyhyt, mutta se saatiin sellaiseksi kuin haluttiinkin. Luulen, että meillä on varmaan pidempi valmistautuminen kuin monilla muilla joukkueilla, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo. Joukkue harjoitteli muutaman päivän Kuortaneella ennen vuoden vaihdetta ja nyt keskiviikosta alkaen Mikkelissä.

– Mielettömät kiitokset järjestäjille Mikkelissä. Me ollaan saatu harjoitella koko ajan pelihallissa ja kaikki on järjestynyt, mitä on pyydetty.

Mikkelin Passarit on maaottelun paikallinen järjestäjä ja seura on tehnyt kovan urakan laittaessaan hallin kuntoon. Noin tuhannen ihmisen lisäkatsomo on rakennettu kahden päivän aikana Saimaa Stadiumille.

Ottelun pääsylipuista oli perjantaina iltapäivällä myymättä enää 203 kappaletta eli halli tulee olemaan sunnuntaina tupaten täynnä, mikä tarkoittaa 2500 katsojaa.

– Lipunmyynti on mennyt hienosti. Mikkeli on maantieteellisesti hyvällä paikalla lentopallofaneja ajatellen ja uusi Saimaa Stadiumi on tietysti aivan mahtava paikka järjestää otteluita. Kolmas lipunmyynnin onnistumiseen vaikuttava seikka on varmaan se, että Mikkeliä ei ole vielä kyllästetty urheilutapahtumilla. Ihmiset tulevat katsomaan sunnuntain peliä yli lajirajojen, Mikkelin Passarien puheenjohtaja Lasse Turunen sanoo.

Suomi-Tanska-ottelu alkaa klo 17.00 ja se on nähtävissä suorana Ruudun kautta. Lähetys alkaa klo 16.30. Selostajana on Toni Flink, asiantuntijana Vesa Kujanpää ja ottelustudion juontajana Panu Markkanen.

Lähde: Lentopalloliitto