Taistelu sijoituksista kiihtyy Mestaruusliigassa – ”Edessä kaikkien mahdollisuuksien ottelu!”

Lentopallon miesten Mestaruusliiga jatkuu tiistai-iltana kahdella ottelulla. Vahvasti liigan keskikastiin ankkuroitunut Raision Loimu isännöi Savo Volleyta ja Etta Hurrikaania.

Loimun kokoonpano on elänyt viime päivinä runsaasti, kun Samuli Kaislasalo ja Jan Helenius ovat siirtyneet ulkomaille, ja viikon aluksi seura kertoi hankkineensa venezuelalaisen hakkurin Ivan Marquezin.

– Loimu ei vielä esittele uutta hakkuriaan, joka oli muuten 2000-luvun alun maajoukkueympyröissä syöttöpaikalla yksi kovakätisimmistä miehistä. Loimulla on siis hieman välivaihe menossa, kun Helenius on nyt poissa, ennakoi Ruudun selostaja Toni Flink illan tv-ottelua.

Loimun kokoonpano voi olla keski-iältään kovinkin nuori, sillä ykköspassariksi noussut Tomi Saarinen on vasta 19 ja hakkurin paikalla viime peleissä pelannut Oskari Keskinen 19 vuotta.

– Nuori kaarti on esiintynyt viime aikoina edukseen. Saarinen on mielenkiintoinen seurattava, sillä hän on vienyt joukkueen ykköspassarin paikan. Edessä on kyllä kaikkien mahdollisuuksien ottelu, sillä kumpikaan ei ole esiintynyt kovinkaan tasaisesti. Piikkejä ja kuoppia on tullut matkan varrelle, Flink sanoo.

Loimulla on alla 1-3 -kotitappio Team Lakkapäätä vastaan. Joukkueen kahdeksan ottelun mittainen pisteputki katkesi tuolloin. Savo Volley taas kaatoi viikonloppuna Ettan 3-0. Loimu on viikon alussa liigassa viidentenä ja Savo Volley kolmantena.

– Loimun kotietu painaa jonkin verran, mutta viime ottelun tappio Lakkapäälle kertoo juuri tästä epätasaisuudesta. Loimulla on vielä mahdollisuudet taistella kotiedustakin. Parhaimmillaanhan Loimu pelaa erinomaisesti, mutta huonoina päivinä he voivat hävitä kenelle vain.

– Savo Volleylla on taas mielenkiintoista nähdä, ketkä siellä pelaavat, variaatioitahan heiltä löytyy, Flink sanoo.

Loimu-Savo Volley nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa tiistaina kello 18.20.

Kuva: Mestaruusliiga / Tuomas Pelto

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen