Venäjä voitti jääpallon P19 MM-kisojen finaalissa Ruotsin maalein 2-1. Suomi sijoittui kolmanneksi voitettuaan Norjan pronssiottelussa maalein 4-1.

Suomi aloitti pronssiottelun hyvin. Joukkueen kapteeni Joonas Hiltunen iski rangaistuslyönnistä 1-0. Akseli Laakkonen vei läpiajon päätteeksi Suomen 2-0 johtoon, mitkä olivat myös taukonumerot. Suomi oli ensimmäisellä jaksolla hiukan parempi varsin tasaisessa ottelussa.

Toiselle jakso norjalaiset nostivat karvausta ja Suomen pelinrakentelu vaikeutui, samoin virhesyötöt tekivät pelirakentelusta vaikeampaa. Ola Vigdal kavensikin kulmalyönnistä luvuiksi 2-1. Tuukka Loikkanen teki Suomelle vapauttavan 3-1 maalin voittamalla hienosti 1 vs. 1 -tilanteen ja pisti pallon varmasti maaliin. Ottelun viimeisellä minuutilla Loikkanen kaunisteli vielä loppunumeroiksi 4-1.

Kisat pelattiin Krasnojarskin upouudessa jääpallohallissa, jossa pelataan maaliskuussa myös Universiadien jääpallo-ottelut. Loppuottelua seurasi 4900 katsojaa.

Lähde: Jääpalloliitto