Maailmanmestarit nousivat esiin Suomen Cupin ratkaisuhetkillä

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Leijonien ottelusta!

Salibandyliigan jättiläinen Classic on toisen kerran peräkkäin TEHO Sport Suomen Cupin mestari. Tiukimmalla mahdollisella tavalla, sillä huiman vastuksen tarjonnut Happee taipui vasta jatkoajalla Sami Johanssonin maalilla.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta ajassa 69.41 Classicin iskettyä vastahyökkäyksestä. Happeen piston syvälle laitaan haistanut ja katkaissut Atte Eronen pelasi poikkisyötöllään paikan Oskari Heikkilälle, jonka suora laukaus painui etukulmasta ohi. Sami Johansson luki päädystä pomppaavan pallon oikein ja kiskaisi sen ohi heittäytymisessään juuri ja juuri myöhästyneen maalivahti Markus Laakson.

Cupfinaali ei olisi voinut olla enää tasaisempi. Happeen hahmoksi nousi Vili Liponen, joka toisessa erässä ohjasi maalin edestä keskisuomalaisten tasoituksen ja napautti kolmannessa joukkueensa rystyläpärillä yllätysjohtoon. Classicin maailmanmestarit kuitenkin tulivat vielä: Yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa Nico Salo löysi poikkisyötöllään Eemeli Salinin, joka iski pelin tasoihin ja jatkoajalle. Maailmanmestarien käsialaa oli myös Classicin avausmaali ensi erän loppusekunneilla, kun Juha Kivilehto pelasi pallon oikeaan laitaan Joonas Pylsylle ja tämän matala kuti viuhui takatolpan juureen.

Cupfinaali oli Classicille jo yhdeksäs ja voitto niissä neljäs. Happee oli tätä ennen pelannut loppuottelussa kahdesti voittaen ne molemmat.

Lähde: Salibandyliiton tiedote

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Leijonien ottelusta!