Henri Kontinen juhlii vuoden ensimmäistä turnausvoittoaan ATP500-turnauksessa Rotterdamissa. Kontinen (nelinpelin ATP-18) ja ranskalainen Jeremy Chardy (kaksinpelin ATP-35) voittivat loppuottelussa Jean-Julien Rojerin (nelinpelin ATP-29) ja Horia Tecaun (nelinpelin ATP-29) tiukasti erin 7-6(5), 7-6(4). Ottelu kesti tunnin ja 40 minuuttia.

Ensimmäisen erän alku sujui tasaisissa merkeissä molempien parien pitäessä huolen syöttövuoroistaan. Erän kahdeksannessa pelissä Kontinen/Chardy onnistui murrossa ja he pääsivät syöttämään erävoitosta. Hollantilais-romanialaispari otti kuitenkin heti perään vastamurron ja kavensi tilanteeksi 4-5. Seuraavassa Tecaun syöttövuorossa edettiin no-ad-tilanteeseen, eli eräpallotilanteeseen Kontisen ja Chardyn kannalta – romanialainen syötti kuitenkin läpisyötön ja tasoitti erän. Ratkaisu nähtiin tiebreikissä, jossa kolmas eräpallo toi helpotuksen Kontiselle ja Chardylle 7-6(5).

Vahva syöttötyöskentely jatkui ja korostui entisestään toisessa erässä. Erässä ei nähty murtoja, vaan ratkaisu haettiin ensimmäisen erän tavoin tiebreikistä. Tecau/Rojer ottivat ensimmäisen minimurron, mutta Kontinen/Chardy tulivat rinnalle ja lopulta ohi. Turnausvoitto kirjattiin Kontiselle ja Chardylle eräluvuin 7-6(5), 7-6(4).

Turnausvoitto oli Kontisen uran 22. Edellisen kerran Kontinen voitti turnauksen yhdessä vakioparinsa John Peersin kanssa viime elokuussa Toronton ATP Masters 1000 -turnauksessa. Suomalaisen alkuvuosi on ollut erinomainen, sillä ennen Rotterdamin turnausta Kontinen ja Peers etenivät Australian avointen loppuotteluun.

Seuraavaksi Kontinen ja Peers pelaavat Dubain ATP500-turnauksessa helmikuun lopulla. Tämän jälkeen kiertue siirtyy Yhdysvaltoihin ja vuoden ensimmäisiin Masters 1000 -turnauksiin Indian Wellsiin ja Miamiin.

Lähde: Tennisliiton tiedote