Matti Nykästä muistellaan näyttävästi viikonloppuna

© Kuva: Getty Images

Ensi viikonloppuna järjestettävät Salpausselän kisat muistavat maanantaina kuollutta mäkihyppysankaria Matti Nykästä.

Suomalaiselle järjestetään hiljainen hetki ja kansalaiset voivat tuoda Nykäsen muistolle kynttilöitä ja kukkia. Miehen mitaleita pääsee katsomaan Lahden hiihtomuseossa Salpausselän kisojen aikana yleisön pyynnöstä.

Kisojen järjestäjät pohtivat vielä muitakin muistamisen tapoja, mutta ne eivät ole vielä 100-prosenttisen varmoja.

- Suunnitelmia on paljon. Tarkemmat yksityiskohdat varmistuvat perjantaina, mutta tulemme muistamaan Matti Nykästä hänen upeaa urheilu-uraansa kunnioittavalla tavalla. Olemme käyneet ajatusta läpi Nykäsen lähiomaisten kanssa, ja he ovat hyväksyneet suunnitelmamme, Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen kertoi tiedotteessa.

Salpausselän kisat järjestetään viikonloppuna 8.-10.2. Lahdessa.