Sara Kuivisto tykitti Suomen kautta aikain toiseksi nopeimman ajan – EM-kisaraja paukkui

© Kuva: Getty Images

Suomalaiset saavuttivat neljä lajivoittoa Pohjoismaisessa hallimaaottelussa Oslon lähettyvillä Bærumissa. Ruotsi voitti niin miesten kuin naistenkin maaottelut. Suomen naiset sijoittuivat toiseksi, mutta miehet jäivät neljänsiksi. Tulostaso useissä lajeissa oli kansainvälisestikin korkea.

Naisten 800 metrin juoksussa Sara Kuivisto saavutti arvokkaan voiton kolmesta kovasta kilpakumppanista. Taakse jäivät EM-kilpailuiden pistesijoille yltäneet Norjan Hedda Hynne ja Ruotsin Hanna Hermansson sekä junioreiden maailmanmestari, Islannin Anita Hinriksdóttir.
Kuiviston aika 2.04,20 on Suomen kautta aikain toiseksi nopein ja alittaa tulosrajan Glasgow´n EM-kilpailuihin. Häntä nopeammin on suomalaista juossut vain Tytti Reho, jonka 19 vuotta vanha Suomen halliennätys on 2.03,38. Kuivisto pysyi viidentenä, kunnes nousi viimeisessä kaarteessa muiden ohi ja voittoon.
– Nyt ajattelin vain, että malta, malta, ettei tule samanlaista juoksua kuin Tukholmassa, Kuivisto viittasi hiljattain juostuun kilpailuun, jossa hän mielestään ”höntyili liikaa”.
– Viimeisen kaarteen juoksin kokonaan ulommalla radalla, se oli vähän typerää, mutta juoksu tuntui hyvältä. On sellainen tunne, että kunto on lähtenyt nousuun.
Koilahti voitti pituushypyn
Taika Koilahti saavutti naisten pituushypyssä uransa ensimmäisen maaotteluvoiton tuloksella 638, jonka hän ponnisti niin ensimmäisellä kuin viimeiselläkin hyppykierroksella.’ 17-vuotias Jessica Kähärä ylsi kolmanneksi tuloksella 614.
Ruotsin Thobias Nilsson Montler voitti miesten pituushypyn tuloksella 805. Kuluvan kauden maailmantilastossa hän on neljäntenä vielä kolme senttiä pidemmällä hypyllään.
Topias Koukkula ja Arttu Tyystjärvi sijoittuivat miesten kolmiloikassa kolmanneksi ja neljänneksi tuloksin 15,42 ja 15,34. Voittaja oli ensi kerran urallaan 16 metriä ylittänyt Ruotsin Jesper Hellström.
Lähde: Urheiluliiton tiedote