Suomalaiset oivassa vireessä – Lakka, Pulkkinen ja Thureson sorvasivat ennätyksensä uusiin lukemiin

Suomen joukkueen hieno alku jatkui Oslossa Pohjoismaiden maaottelussa, kun Elmo Lakka juoksi lajivoiton miesten 60 metrin aitajuoksussa uudella ennätyksellään 7,70. Norjan ennätysmies Vladimir Vukicevic hävisi hänelle viisi sekunnin sadasosaa. Lakka kohoaa uudella ennätyksellään Euroopan tämän vuoden tilastossa 11:nneksi. Suomen kautta aikain tilastossa hän nousee viidenneksi.
– Ei ollut täydellinen juoksu. Verryttelyssä tuntui, etten pääsee telineistä kunnolla liikkeelle. Kilpailussa otin alun maltilla ja sain askelia tiivistettyä ensimmäiselle aidalle. Se toi ennätyksen, mutta varaa siinä vielä on, Lakka sanoi.
Thureson ja Pulkkinen kautta aikain 7–8:nneksi
Naisten 200 metrin juoksussa Aino Pulkkinen voitti toisen erän ennätyksellään ja kauden kärkiajalla 23,98. Ensimmäisessä erässä häntä nopeampia olivat kuitenkin Norjan Helene Rønningen ja Ruotsin Lisa Lilja. Milja Thureson oli tämän erän kolmas hänkin ennätyksellään 24,02. Pulkkinen ja Thureson nousivat Suomen kautta aikain hallitilastossa seitsemänneksi ja kahdeksanneksi.
Naisten pikamatkan voitti Tanskan Matilde Kramer ajalla 7,34. Thureson paransi 0,03 sekunnilla ennätystään ja kauden kotimaista kärkiaikaa sijoittuen neljänneksi ajalla 7,42.
Hän hävisi toisen ja kolmannen tilan vain yhdellä sadasosalla.
– Aika nopea lähtö oli ja vieressä oli nopeita naisia. Tuntui juoksun jälkeen, että tuli huono juoksu, mutta tulos olikin hyvä. Nyt olisi ollut hyvä päästä juoksemaan toinen 60 metriä perään, Thureson sanoi.
Lähde: Urheiluliiton tiedote