”Suomalaisjoukkue” kohtasi parempansa Venäjän Superliigassa – Maajoukkuepassarin Olympiacos voittanut kaikki ottelunsa

© Kuva: Juha Tamminen

Viime vuosina Euroopan lentopallomarkkinoita hallinnut Zenit Kazan jatkaa Venäjän Superliigan piikkipaikalla voitettuaan lauantaina Tuomas Sammelvuon valmentaman ja Laurin Kermisen liberoiman Kuzbass Kemerovon selvin lukemin 0-3 (23-25, 17-25, 11-25).

Keskiviikkona CEV Cupissa VaLePan kaatanut Kemerovo pelasi liigan kärkikamppailun ilman hakkuri Victor Poletaevia. Kazanin ykköspyssy ottelussa oli 69 prosentin tehoilla hyökännyt Maksim Mihailov (16/+12). Kemerovon libero Lauri Kerminen suoriutui vastaanottopelistään kahdella virheellä (40 %).

Kemerovo jatkaa sarjassa toisena tilillään vain kolme tappiota. Runkosarjaa on pelaamatta vielä yhdeksän kierrosta.

Olympiacosin voittoputki jatkuu

Kreikan pääsarjassa Eemi Tervaportin edustaman Olympiacos Piraeusin kova tahti jatkui viikonloppuna, kun joukkue haki 1-3 (22-25, 19-25, 25-23, 19-25) -vierasvoiton sarjassa viimeisenä olevasta AE Komotinisista.

– Lähdettiin lauantaiaamuna kolmelta reissuun, joten peli oli väkinäistä vääntöä. Tärkeintä oli kuitenkin kolme pinnaa ja voittoputken jatkuminen, pari vaihtoa pelannut maajoukkuepassari kertoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Olympiacos on voittanut Kreikan liigassa kaikki 12 otteluaan ja johtaa sarjaa neljän pisteen erolla ennen PAOK:ia.