Suomalaisseura todella kovassa paikassa Mestarien liigassa – Vastassa maailman paras joukkue!

© Kuva: Getty Images

Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten lentopallon Mestarien liiga jatkuu tiistaina neljännellä lohkovaiheen ottelulla paikoista kovimmassa, Istanbulissa Eczacibasin vieraana.

Burhan Felek Volleyball Salonussa tuskin nähdään yleisöryntäystä, saati kuumaa turkkilaista tunnelmaa, mutta kentällä on luvassa huima vastustaja. Maailman paras joukkue tällä hetkellä.

Eczacibasi voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Hämeenlinnassa ennen joulua 3-0 (25-11, 25-20, 25-16). Sen lisäksi Uralochka kaatui 3-0 ja Dinamo Kazan vieraissa 3-1. Näin Marco Aurelio Mottan valmentama ryhmä johtaa odotetusti B-lohkoa.

Turkin liigassa Eczacibasi on ollut todella vakuuttava voittaen kaikki 17 otteluaan. Seurajoukkueiden maailmanmestari ja hallitsevan Mestarien liigan mestari VakifBank on viisi pistettä naapureitaan perässä ja kolmas istanbulilainen Mestarien liigan joukkue Fenerbahce jo 14 pisteen päässä.

Hämeenlinna on saanut edellisenkohtaamisen jälkeen riveihinsä ranskalaislaiturin Maeve Orlen sekä yleispelaaja Salla Karhun. Mestarien liigassa erävoittotili on vielä kolmen pelin jälkeen avaamatta. Kotimaan Mestaruusliigassa Hämeenlinna on toisena tasapisteissä kärkijoukkue LP Viestin kanssa ja Suomen Cupissa sen saaliiksi tuli reilu viikko sitten hopeaa. Mestaruusliigassa sillä on menossa 11 ottelun voittoputki.

Kotijoukkueen timantinkovan rungon muodostaa neljä ulkolaispelaajaa: Serbian maailmanmestariksi johtanut hakkuri Tijana Boskovic, Etelä-Korean yleispelaajasupertähti Kim Yeong-koung, maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Jordan Larson sekä toisena yhdysvaltalaisena maajoukkuetähtenä keskipelaaja Lauren Gibbermeyer.

Sen lisäksi, että joukkueella on käytännössä kolme aivan maailman kirkkainta tähteä, löytyy siltä myös erinomaisia turkkilaispelaajia. Turkki oli kesän Nations Leaguessa finaalissa häviten Yhdysvalloille viidessä erässä. Tuossa ottelussa nähtiin peräti kuusi Eczacibasin pelaajaa: Larson ja Gibbermayer voittajien puolella sekä hopeamitalisteissa passari Gamze Alikaya, libero Simge Akoz, yleispelaaja Meliha Ismailoglu sekä keskipelaaja Beyza Arici. Kuriositettinä mainittakoon, että Ismailoglu ja Arici eivät mahdun nyt turkkilaisvieraiden aloitukseen, jos ns. kovin seitsikko kentälle heitetään!

Viime vuosina Eczacibasi on kerännyt pokaaleja ihan kivasti, mutta on silti jäänyt paikalliskilpailijansa VakifBankin varjoon.  Toki meriittejä on siis seuralle kertynyt huimasti viime vuosinakin: seurajoukkueiden MM-kulta 2015 ja 2016 sekä pronssia 2018, Mestarien liigan voitto 2015 ja pronssia 2017, CEV Cupin voitto 2018. Turkin liigan seura on voittanut 28 kertaa, viimeksi toki 2012.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote