Porvoon Salibandyseura juhlii kolmatta kertaa salibandyn naisten Suomen Cupin voittoa kaadettuaan iltapäivän finaalissa Tampereella helsinkiläisen EräViikingit maalein 6-2.

Naisten finaalin ensimmäistä kymmenminuuttista hallitsi EräViikingit onnistumatta kuitenkaan yllättämään PSS-vahti Arla Saloa edes kahdesta avopaikastaan. PSS sen sijaan iski isolla yksilösuorituksella, kun Judith Hyvärinen voitti irtopallon, polki ulkokautta ohi puolustajan maalille ja runnoi lopulta oman laukauksensa kakkospallon verkkoon. Ero kasvoi ylivoimalla ErVin Taru Nordmanin notkahdettua peittämään laukausta polvillaan. Maasta pelaamisesta tuomitun jäähyn aikana Marianne Väliaho pommitti pallon Ella Holmbergin poikkisyötöstä takakulmaan.

Toinen erä näytti alkavan samalla käsikirjoituksella ja EräViikinkien hukatuilla paikoilla, kun ensin Arla Salo nollasi Maura Paajasen läpiajossa ja perään Elina Vanhasen laukaus soitti vain tolppaa. Laura Hämeen-Anttilan kavennus kaukolaukauksella pelin puolivälissä nostatti helsinkiläisten toiveita, mutta erän lopussa joukkue hävisi ottelun. PSS käänsi pelin kaksi kertaa kohtalokkaasti EräViikinkien hätäisistä avaussyötöistä, kun ensin Kristiina Järvinen pinkoi sijoittamaan takakulmaan 3-1 ja vain kuusi sekuntia ennen summeria Fanny Holmberg nosti takatolpalta eron jo kolmeen. Kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua EräViikingit alkoi jo yrittää ilman maalivahtia, mutta Jonna Virkkusen kavennus jäi ainoaksi, ja Fanny Holmberg sai vielä sinetöidä hattutemppunsa tyhjään verkkoon.

Voitto oli PSS:lle jo kauden kolmas EräViikingeistä. Naisten Salibandyliigassa sarjan kärkijoukkue vei runkosarjan molemmat kohtaamiset.

Lähde: Salibandy.fi