Puola hyppäsi joukkuekilpailun voittoon ennen kotiyleisönsä edessä hypännyttä Saksaa. Kolmanneksi päivän kilpailussa tuli Slovenia. Suomi oli lopputuloksissa 9:s, joten toisen kierroksen paikka jäi tänään haaveeksi. Suomen joukkueessa hyppäsivät Eetu Nousiainen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä ja Antti Aalto.

Joukkuekilpailun jälkeen hypättiin vielä karsinta viikonlopun henkilökohtaisille kilpailuille, josta jatkoon itsensä hyppäsivät Aalto (35.) Nousiainen (42.) ja Alamommo (44.).

Suomen joukkueen valmentaja Lauri Hakola ei ollut tyytyväinen suoritukseen joukkuekilpailussa, mutta näki karsinnassa jo parempaa tekemistä.

– Pitkä päivä takana Willingenissä. Aika vaikee päivä hypyllisesti. En nähnyt ihan niitä asioita hyppyrimäessä mitä olisin toivonut ja odottanut. Vähän oli haasteita vauhtien kanssa joukkuemäessä, karsintaan löytyi sittten vähän paremman säädöt. Ja muutenkin karsintaan keskimäärin pientä parannusta verrattuna joukkuemäkeen. Kolme ukkoa pääsee nyt viikonlopun kisoihin, kun tämän päivän karsinta ratkasi molempien päivien kisapaikan. Huomenna taas uus päivä ja käydää tässä taas hommat läpi ja tehään hyvä plääni huomiselle. Tavotellaan sit vähän parempia hyppyjä huomenna.

Suomen ankkuri Antti Aalto oli kilpailun jälkeen vähäsanainen.

– Tänään oli aika haasteellinen tuo joukkuemäen kisa. Jatketaan sitten tästä paremmin, Aalto totesi.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote