Tennistähti Novak Djokovic kieltäytyi aikoinaan Vladimir Putinin ystävällisestä tarjouksesta – ”Novak on liian kiireinen, koska hänen tehtävä on tulla kautta aikojen parhaaksi”

© Kuva: Getty Images

Tennistähti Novak Djokovicin Srdjan-isä on puhunut poikansa ja omasta suhteestaan Venäjään. Serbialainen Srdjan kertoo käyneensä vain kerran Venäjällä.

Tuolloin hän jäi yhdelle miehelle henkensä velkaa.

– Olen käynyt siellä silloin, kun Davis Cup pidettiin Moskovassa. Tarkoitukseni on vierailla tulevaisuudessa Pietarissa, koska minulla on siellä hyvä ystävä. Gennady Timchenko.

Venäjän, Armenian ja Suomen kansalaisuudet omaava miljardööri Timchenko ojensi Srdjan Djokovicille aikanaan auttavan kätensä.

– Hän pelasti minun henkeni 6,5 vuotta sitten, Djokovic kertaa.

– Minulla oli verenmyrkytys, ekä siellä ollut tarjolla tarvittavaa hoitoa, joten hän lennätti minut omalla koneellaan Monacoon. Jos olisimme odottaneet muutaman päivän, olisin päässyt hengestäni, ATP-rankingin ykkösen isä muistelee.

Myös Novak on saanut kokea ystävällisen eleen korkealta venäläiseltä taholta. Presidentti Vladimir Putin nimittäin kutsui hänet vuoden 2014 Sotshin olympialaisten aikaan katsomaan USA:n ja Venäjän välistä jääkiekko-ottelua. Novak ei kuitenkaan päässyt paikalle.

– Novakilla oli silloin turnaus Dubaissa. Hän on liian kiireinen kaikelle, koska hänen tehtävänsä on tulla tenniksen kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi, isä-Srdjan toteaa.

Novakilla on kasassa nyt yhteensä 15 Grand Slam -turnauksen voittoa. Viimeisimpänä listaan lisättiin tämän vuoden Australian avoimet.

Lähde: Tennisworldusa